Ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αθήνα Φ. Μονίμπ και ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Κ. Μιχαηλίδης, θα τιμηθούν σε εκδήλωση ελληνοαιγυπτιακής φιλίας στην Καβάλα


 

 

 

 

 

Στην Καβάλα θα βρεθούν την Κυριακή 13 Μαΐου Έλληνες και ξένοι από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, των τεχνών και του πολιτισμού  για να παρουσιάσουν την ιστορία και τις παραδόσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου, στο πλαίσιο του έτους της «Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας» που σκοπό έχει να φέρει ακόμα πιο κοντά τους δύο λαούς.

 

 

 

Θα συμμετάσχουν στο 1ο Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ ΑΜΘ και ώρα 19.00 με ελεύθερη είσοδο.

 

 

 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κε.Δι.Β.Μ.) «GADALA». Το θέμα του φόρουμ είναι τα «Αιγυπτιακά Μνημεία στην Καβάλα» και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με αφετηρία την πόλη της Καβάλας, δεδομένου ότι έχει τη δική της ιστορία με την Αίγυπτο!

 

 

 

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, Έλληνες και ξένοι εισηγητές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού αλλά και των παραδόσεων της κάθε χώρας, μέσα από εισηγήσεις και χορούς, αφιερωμένα στον Ελληνικό και Αιγυπτιακό πολιτισμό.

 

 

 

Κατά την εκδήλωση, θα τιμηθούν μεταξύ άλλων, ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Μοχάμεντ Φαρίντ Μονίμπ και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

 

 

 

Με αφορμή την επίσημη ανακήρυξη του έτους 2018 ως «Έτος Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας» από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, σκοπός της παραπάνω δράσης είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, συσφίγγοντας τις σχέσεις των δύο λαών, στηρίζοντας το διάλογο των δύο πολιτισμών και την συνεργασία μεταξύ τους!

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε:

 

 

 

«Η πολιτιστική κληρονομιά της Μέσης Ανατολής αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την αρχαιότητα. Ο Ελληνικός και ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός είναι δύο από τους αρχαιότερους με όμοια διαδρομή. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση του Πολιτιστικού πλούτου κάθε χώρας και με αυτή την πρωτοβουλία θα διαδοθεί το μήνυμα του διαλόγου του Πολιτισμού των λαών»

 

 

 

Οι εισηγητές του φόρουμ είναι:

 

 

 

    ΧΙΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: επίτιμος Γυμνασιάρχης – Ιστορικός. Τίτλος Εισήγησης: «Αντιδράσεις Θασίων κατά της φορολογικής πολιτικής της χεδιβικής διοίκησης στη Θάσο»

    ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΩΝ/ΝΟΣ: Ιστορικός – Δήμαρχος Θάσου. Τίτλος Εισήγησης: “Η Θάσος τροφός του Μοχάμεντ Άλι”

    ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΟΥ I. ΜΑΡΙΑΝΝΑ: Πρωτοδίκης Διοικητικού Δικαστηρίου – Συγγραφέας. Τίτλος Εισήγησης: «Η τουρκοαιγυπτιακή διοίκηση στη Θάσο κατά την περίοδο της συγκυριαρχίας Τούρκων και Αιγυπτίων»

    ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Διευθυντής 2ου Δημ. Σχολείου Καβάλας, Υπ. Διδάκτωρ Παν/μίου Θεσσαλίας. Τίτλος Εισήγησης: «Πτυχές της εκπαίδευσης κατά την περίοδο της Αιγυπτιοκρατίας»

    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Αρχηγός Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Καβάλας, εκπρόσωπος των Αιγυπτιωτών Ελλήνων παλαιών προσκόπων της Αιγύπτου. Τίτλος Εισήγησης: “100+ χρόνια Ελληνικής Προσκοπικής Ιστορίας στην Αίγυπτο”

    Δρ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΦΙΑ: Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Διδάκτωρ Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τίτλος Εισήγησης: «Η συνεργασία είναι το σημαντικότερο ποιοτικό στοιχείο που χρειάζεται μεταξύ των χωρών»

    ABDEL AAL AHMET: Πρόεδρος Αιγυπτιακής Κοινότητας στην Ελλάδα. Τίτλος Εισήγησης: «Σχέσεις φιλίας Αιγυπτίων και Ελλήνων»

 

 

 

Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα:

 

 

 

    ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΘΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΗΣ «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»

    ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «GADALA» -ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

Θα τιμηθούν :

 

 

 

*Αιδεσιμολογιώτατος Πατέρας ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΛΑΚΗΣ, Εφημέριος Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου Καβάλας (εκπρόσωπος της εκκλησίας που θα αναφερθεί στις Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις με το πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου)

*MOHAMED FARID MONIB, Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα

*ΑΝΝΑ ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ, Ιδρύτρια του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ»

Διευθύντρια του Ξενοδοχείου ΙΜΑΡΕΤ

*ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Σ.Α.Ε), (με αφορμή την γιορτή των 85 χρόνων από την ίδρυσή του Σ.Α.Ε.)

*Δημοσιογράφοι της Καβάλας».

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης