“Η Αλεξάνδρεια της καρδιάς μου”: Μουσική Βραδιά με τον Μαέστρο Γιάννη Λαζαρίδη


 

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 απολαύσαμε στο Σύνδεσμο τη μουσική βραδιά «Η Αλεξάνδρεια της καρδιάς μου» με συνθέσεις του Μαέστρου Γιάννη Λαζαρίδη. Με αυτή την  όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε ο κύκλος εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

 

 

 

Ο Γιάννης Λαζαρίδης γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, ξεκίνησε την πλούσια και πολυσχιδή πορεία του από μαθητής με τη δημιουργία 7μελούς ερασιτεχνικής ορχήστρας. Διέπρεψε σαν αθλητής, συμμετείχε στην Ελληνική Φιλαρμονική της Αλεξάνδρειας και μετά την ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών του στην Ελλάδα, πορεύτηκε στον μουσικό χώρο σαν μαέστρος, συνθέτης, στιχουργός, διευθυντής χορωδιών. Με την ορχήστρα του και την σύζυγο του ‘Ελένη συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις και γνωστά μουσικά σχήματα συνοδεύοντας πλειάδα επωνύμων καλλιτεχνών εντός και εκτός Ελλάδας. Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει 650 και πλέον τραγούδια. Το 1998 ίδρυσε τη χορωδία του Συνδέσμου και διοργάνωσε συναυλίες και μουσικά αφιερώματα για σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες. Το έργο του έχει αναγνωρισθεί με πολυάριθμες βραβεύσεις.

 

 

 

 

Στη μουσική βραδιά της Δευτέρας ακούσαμε 20 τραγούδια συνθέσεις του Γιάννη, σε στίχους των Μ. Τρεχαντζάκη, Γ. Λαζαρίδη, Ν. Νικηταρίδη, Ε. Μαστροπούλου, Γ. Πετρά και ποίηση Γ. Ψυχάρη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν Ε. Λαζαρίδη, Ν. Καραγιάννη, Μ. Λιβιεράτος, Χ. Ρόκου, Μ. Λαρό και Σ. Γούτος. Συμμετείχαν οι μουσικοί Π. Κοττάκης – Πιάνο, Ν. Βοστάνης – Μπάσο, Γ. Λαζαρίδης – Κιθάρα, Α. Κουσάκης – Κρουστά, Μ. Λαρό – Βιολί, Σ. Γούτος & Τ. Κουκουγιάννης – Μπουζούκι.

 

 

 

 

 

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή αναμνηστικού δώρου στον Γιάννη από τον Πρόεδρο Κώστα Μιχαηλίδη, αναμνηστικό από τα μέλη της χορωδίας που του το παρέδωσε ο Έφορος χορωδίας Δημήτρης Δημητρίου και συμβολικά αναμνηστικά των 90 χρόνων σε όλους τους συντελεστές.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης