Μπεκρή Μεζέ: εσείς θα τσικνίσετε?
Για την Τσικνοπέμπτη και για τους μερακλήδες!!
Καλή σας όρεξη!
Αναστασία Καδρέβη
Υλικά
500 γραμμάρια χοιρινό χωρίς κόκκαλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
¾ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί ή ρετσίνα
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
⅓ κουταλάκι γλυκού κύμινο
Δεντρολίβανο
Μπούκοβο
Αλάτι
Οδηγίες παρασκευής
Κόβουμε το κρέας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια περίπου 2-3 εκατοστά το καθένα
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι τα υλικά μας να μείνουν μόνο με το λάδι
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο
Προσθέτουμε το μέλι και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει καλά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με το λαδάκι
Αφήνουμε το αλάτι για το τέλος, περίπου 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά
Μικρά Μυστικά
Μπεκρή μεζέ μπορούμε να κάνουμε και με μοσχαρίσιο κρέας ή με κοτόπουλο
Μία νόστιμη παραλλαγή με χρώμα, είναι να προσθέουμε ½ φλυτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά γλυκού πελτέ την ώρα που βράζουμε το κρέας μας
https://sentoukitisgiagias.club/