Νέα Δημοκρατία: Εμβληματική νίκη στις πρώτες εκλογές των Ομογενών


 

Paschalis Tsiompanis*

 

Η διεξαγωγή των εκλογών σε μια νέα εκλογική περιφέρεια είναι από μόνη της ιστορική στιγμή, πόσο μάλλον αν η εκλογική αυτή περιφέρεια είναι ολόκληρος ο πλανήτης.

 

Οι διπλές εκλογές του 2023 ήταν η πρώτη φορά που ο Ελληνισμός της Διασποράς ψήφισε από το εξωτερικό, αντί να υποχρεωθεί να έρθει στην Ελλάδα για να ψηφίσει όπως ίσχυε μέχρι το 2019, και η Νέα Δημοκρατία σημείωσε μια εμβληματική νίκη στη Διασπορά. Προφανώς όχι τυχαία.

 

Μια από τις αγαπημένες μου φράσεις είναι «Οι ομάδες γράφουν ιστορία». Μια τέτοια ομάδα που έγραψε ιστορία είναι και η δική μας στη Γραμματεία Ελληνισμού της Διασποράς στη Νέα Δημοκρατία.

 

Από τον Γραμματέα μας Nick Theodoropoulos που με το πάθος και την ατσάλινη θέλησή του ενορχήστρωσε το προεκλογικό μας stint, τους συναδέλφους Αναπληρωτές Orsaki Roussetou και Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα, την Elena Kalliontzi που ήταν πραγματικά το μεγαλύτερο στήριγμα όλων μας στη Γραμματεία, την Maria Mavridaki που με την πείρα της καταφέραμε να αποφύγουμε και να ξεπεράσουμε δύσκολα εμπόδια και καταστάσεις, την κομματική ηγεσία που ήταν πάντα δίπλα μας, τον Vasilis Psychas και τα παιδιά της ΟΝΝΕΔ Εξωτερικού που δεν υπολόγισαν κούραση και ώρες δουλειάς, μέχρι τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας αλλά και τους Προέδρους και τα στελέχη μας από τις κομματικές οργανώσεις σε κάθε άκρη του πλανήτη που εργάστηκαν ακούραστα για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο σκοπός της νίκης αλλά και η ανάγκη να αποδείξουμε πως η Διασπορά έχει φωνή, λειτούργησε ως κίνητρο να δώσουμε και την ψυχή μας για τον κοινό μας σκοπό.

 

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ θέλω να απευθύνω στην Ruby Georgakopoulou με την οποία δουλέψαμε πλάι πλάι τα τελευταία δύο χρόνια για το campaign των εκλογών του εξωτερικού, και ξενυχτήσαμε πολλές φορές σε zoom calls Αθήνας-Λονδίνου δουλεύοντας αδιάκοπα πάνω σε όλα τα επικοινωνιακά projects για την Διασπορά. Η συμβολή της στο project υπήρξε καθοριστική και η συνεργασία μαζί της υπήρξε εξαιρετικά πολύτιμη!

 

Ως Αναπληρωτής Γραμματέας πραγματικά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος και περήφανος για όλους!

 

Τέλος, θέλω να τονίσω πως τίποτα δεν τελείωσε με τις εκλογές της Κυριακής. Αντιθέτως, τώρα σηκώνουμε ξανά τα μανίκια και προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

 

*Αναπληρωτής Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης