«Όνειρο και στόχος που έγινε πραγματικότητα», η νέα αίθουσα της Ένωσης Ελλήνων Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής στη Μελβούρνη της Αυστραλίας


 

 

 

 

 

Ημέρα ξεχωριστή ήταν η Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, καθώς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της καινούργιας αίθουσας στον 3ο όροφο της Ένωσης Ελλήνων Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής (ΕΕΑΜΑ) που στεγάζεται στο κτίριό της στο Stars International, 1C Bell Street, Preston, και παραχωρήθηκε προς χρήση για τις προσεχείς εκδηλώσεις, αρχίζοντας με το Ρεβεγιόν Χριστουγέννων στις 23 του Δεκέμβρη.

 

Τελετάρχης της βραδιάς ο κ. Πέτρος Οικονόμου, που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και παρευρισκομένους δίνοντας μετά τον λόγο στον πρόεδρο της ΕΕΑΜΑ, κ. Λουκά Ριζόπουλο.

 

 

O πρόεδρος της Ένωσης κ. Λουκάς Ριζόπουλος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο τηξς Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δημήτριο Μιχαλόπουλο, τον πρέσβη της Αιγύπτου στη Καμπέρα, κ. Mohamed Khairat, τον Γενικό Πρόξενο της Αιγύπτου στη Μελβούρνη κ. Mohamed Fakhry, την Ύπατη Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία κυρία Μάρθα Μαυρομάτη, τους τοπικούς φορείς, μέλη και φίλους της ΕΕΑΜΑ.

 

Μιλώντας για το Σύλλογο σημείωσε ότι βασικοί σκοποί του είναι η καλλιέργεια και προώθηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, σε συνδυασμό με τη συνεργασία σε τομείς όπως ο πολιτισμός και την άψογη σχέση μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου.

 

 

«Όντως, υπήρξαν πολλά εμπόδια για την ολοκλήρωση του έργου μας, τα οποία, όπως βλέπετε, τα ξεπεράσαμε και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε μια καταπληκτική και άνετη αίθουσα στα μέλη μας.

 

Η EEAMA ιδρύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1950 από μετανάστες ελληνικής καταγωγής. Το 1967 η EEAMA αγόρασε το πρώτο της κτίριο στην οδό Whiteman, στο South Melbourne, όπου για σχεδόν 40 χρόνια απολάμβανε τα πλεονεκτήματα μιας κεντρικής τοποθεσίας που εξυπηρετούσε άνετα τα μέλη και τους φίλους που έρχονταν από όλη τη Μελβούρνη. Σκοπός του συλλόγου ήταν να βοηθήσει τους Έλληνες από την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή να εγκατασταθούν στη νέα τους χώρα. Το 2006, η EEAMA αγόρασε το σημερινό της κτίριο στο 1C Bell St., Preston.

 

 

Η EEAMA ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο ενεργούς συλλόγους στη Μελβούρνη. Έχουμε διακριθεί στο Θέατρο, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία και τον παραδοσιακό χορό. Συμμετείχαμε και στο Moomba τη δεκαετία του ’60 και μπορώ να μιλάω για ώρες για τα επιτεύγματά μας, αλλά δεν θα το κάνω. Αυτά και μόνο με κάνουν να νοιώθω υπερηφάνεια που είμαι ο πρόεδρος του Συλλόγου μας».

 

Ευχαριστίες απηύθυνε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την υποστήριξη που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης προς τα προηγούμενα μέλη της επιτροπής που συνέβαλαν στην απόκτηση της νέας αίθουσας του συλλόγου.

 

 

Λόγους εκφώνησαν ο Γενικός Πρόξενος Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Δ. Μιχαλόπουλος, ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Καμπέρα κ. Mohamed Khairat, ο Γενικός Πρόξενος της Αιγύπτου στη Μελβούρνη κ. Mohamed Fakhry, η Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Καμπέρα κυρία Μάρθα Μαυρομάτη που δεν παρέλειψαν να συγχαρούν την ΕΕΑΜΑ για τα επιτεύγματά της, των ισχυρών πολιτιστικών και ιστορικών δεσμών μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου που σήμερα απολαμβάνουν τέτοιες φιλικές σχέσεις.

 

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τον Αγιασμό που τέλεσε ο πάτερ Βασίλειος Κουρτέσης που εκφώνησε τους χαιρετισμούς του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Συλλόγου.

 

 

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα των παρευρισκομένων με άφθονο ποτό και εκλεκτούς μεζέδες.

 

Ένας πανέμορφος χώρος, χωρητικότητας 120 ατόμων, με καταπληκτική διακόσμηση, ένας χώρος συνάντησης και φιλοξενίας.

 

Οι προσεχείς εκδηλώσεις της ΕΕΑΜΑ για το 2018 είναι Κυριακάτικη Συνεστίαση στις 2 Δεκεμβρίου, το Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στις 24 Δεκεμβρίου, το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν στις 31 Δεκεμβρίου και ο σύλλογος επιστρέφει δριμύτερος τον Φεβρουάριο του 2019.

 

 

 

Πηγή: ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Αυστραλίας

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης