Νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο, ανέλαβε η κα Λαμπρινή Κομίνη


Με το βλέμμα της στραμμένο στα θέματα που απασχολούν την ελληνική παροικία στην πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου, ανέλαβε ήδη καθήκοντα η νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη.

 

Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Αίγυπτο, η κα Κομίνη ήρθε σε επαφή με όλους τους Προέδρους και εκπροσώπους των παροικιακών σωματείων της αιγυπτιακής μεγαλούπολης, αλλά και όπου αλλού υπάρχει ελληνισμός στα όρια που καλύπτει γεωγραφικά το Προξενείο Καΐρου, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, ο οποίος τής ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

 

Η κα Κομίνη ευχαρίστησε θερμά και τόνισε με την ευκαιρία αυτή ότι αυτό ακριβώς το έργο, είναι εκείνο το στοιχείο που θέλει να προβάλλει στην παροικία, δίνοντας από την αρχή το μήνυμα ότι ενδιαφέρεται να στέρξει το ενδιαφέρον της σε όλα τυχόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παροικία, όπου είναι εμφανής η στήριξη της ελληνικής πολιτείας προς τους Αιγυπτιώτες, και δη Καϊρινούς, ομογενείς.

 

Και επειδή, «από Θεού άρξασθαι», η νέα Γενική Πρόξενος αποφάσισε να ξεκινήσει την επίσημη παρουσία της στο Κάιρο, δίνοντας το τιμητικό παρών στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, την περασμένη Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στην ακολουθία όπου προέστη ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο οποίος τήν καλοσώρισε θερμά στο εκκλησίασμα, δίνοντας και στην κα Κομίνη την ευκαιρία να διατυπώσει το πηγαίο προσωπικό αλλά και θεσμικό ενδιαφέρον της τόσο προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όσο και τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό ολόκληρο.

 

Να σημειωθεί ότι η κα Κομίνη έχει υπηρετήσει και σε άλλες υπηρεσίες και εκπροσωπήσεις της Ελλάδας, με κυριότερη παλαιότερη τοποθέτησή της, την θητεία της στην Ελληνική Πρεσβεία στην έδρα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης