Νέα Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Αιγύπτου, η κα Μαρία Φορμόζη


 

 

 

«Αλλαγή σκυτάλης» σήμερα στην Κεντρική Διαχειριστική Επιτροπή της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας, με την κα Μαρία Φορμόζη να εκλέγεται μέσω αρχαιρεσιών, σε Πρόεδρο ενός από τα παλαιότερα παροικιακά σωματεία στη Χώρα του Νείλου, που ιδρύθηκε το 1873.

 

 

Η κα Φορμόζη, μέχρι σήμερα Προεδρεύουσα, παίρνει τη θέση ενός ιστορικού στελέχους του σωματείου, του επί πολλά έτη Προέδρου κ. Χαράλαμπου Χαραλαμπίδη.

 

 

Η νέα Πρόεδρος κα Φορμόζη αποτελεί ουσιαστικά «γέννημα-θρέμμα» της Κυπριακής Αδελφότητας Αιγύπτου, από την εποχή που σαν παιδί ακολουθούσε στις εκδηλώσεις του σωματείου τον πατέρα της Χαράλαμπο Αγγελίδη που τα παλιά χρόνια είχε όταν ζούσε εργοστάσιο τροφίμων και τη μητέρα της. Ενώ, πριν από τριάντα περίπου χρόνια πρωτοεξελέγη Μέλος του ΔΣ, επί προεδρίας του Σοφοκλή Χριστοφίδη.

 

 

Επίσης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου που εκπροσωπεί όλους τους Κυπρίους της Αιγύπτου, με έδρα την Αλεξάνδρεια, νέα Αντιπρόεδρος εξελέγη η εκπαιδευτικός κα Γεωργία Μαστουρίδου.

 

 

Γενική Γραμματέας παρέμεινε η κα Μαίρη Παυλίδου και Ταμίας ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ρνώ τη θέση των Συμβούλων διατηρούν οι κ.κ. Γιώργος Ελευθερίου και Ελευθέριος Κυρίτσης.

 

 

Να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Αδελφότητα Αιγύπτου, με 85 συνολικά μέλη, επιτελεί και στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, στο πλευρό πάντοτε των εμπερίστατων Αιγυπτιωτών αλλά και των τροφίμων του πρότυπου Οίκου Ευγηρίας «ΜΑΝΝΑ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

 

 

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην φωτογραφία αρχείου, η νέα Πρόεδρος κα Φορμόζη από παλαιότερη εκδήλωση, ανάμεσα στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη).

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης