Μία νέα σελίδα συνεργασίας ξεκινάει ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργο και την Αμπέτειο Σχολή Καΐρου


 

 

 

 

 

Τις βάσεις για μία μεγάλη κοινή προσπάθεια, για να φέρουν κοντά τους Έλληνες μαθητές ανάμεσα από δύο χώρες με διαφορετικούς και σημαντικούς πολιτισμούς, έθεσαν σήμερα το πρωί στο Λουξεμβούργο, η καθηγήτρια Ελληνικών στην ευρωπαϊκή πόλη κα Κατερίνα Μπρεντάνου και ο καθηγητής του ελληνικού αμιγούς ελληνικού σχολείου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας κ. Ιωάννης Τζουμέρκας, ο οποίος επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου και το Ελληνικό του τμήμα.

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, οι δύο εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι μπορεί να ξεκινήσει μία σημαντική ανταλλαγή δραστηριοτήτων ανάμεσα στους δύο φορείς, με πιο σημαντική την παρουσίαση ενός θεατρικού χοροδράματος για την «Ελένη» του Ευρυπίδη, που προετοιμάζουν οι Αιγυπτιώτες μαθητές, μπρος σ το ακροατήριο των 1.600 μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου, και την ίδια εποχή να πραγματοποιηθεί μία επίσκεψη Ελλήνων μαθητών από το Λουξεμβούργο στο ελληνικό Κάιρο για να γνωρίσουν την ελληνική παροικία αλλά και την ιστορία μίας από τις σημαντικότερες πρωτεύουσες του κόσμου, στην οποία ενσαρκώνεται η τρισχιλιόχρονη φιλία των δύο λαών και των κρατών τους.

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, ο κ. Τζουμέρκας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου, που τα καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, συνομίλησε με τους Έλληνες καθηγητές που προσφέρουν με το έργο τους καθημερινά στους Έλληνες μαθητές και μετέφερε τους χαιρετισμούς τόσο της Αναπληρώτριας Δ/ντριας της Αμπετείου Σχολής Καΐρου κας Βασιλικής Πετροπούλου, όσο και του Δ/ντή της Σχολής Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, προσκαλώντας ένα κλιμάκιο από το Ευρωπαϊκό Σχολείο με μαθητές να επισκεφθούν το Ελληνικό Σχολείο του Καΐρου τον επόμενο χρόνο.

 

 

 

 

Τέλος, τα δύο σχολεία αποφάσισαν να ξεκινήσουν πολύ σύντομα την πραγματοποίηση κοινών μαθημάτων μέσω διαδικτύου για να μπορέσουν οι μαθητές και των δύο σχολείων να γνωρίσουν τους μαθητές της άλλης χώρας.

 

 

 

 

 

Η έναρξη των πολιτιστικών και μαθητικών ανταλλαγών αναμένεται να ξεκινήσει με την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς 2017-2018.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης