Νέες συμφωνίες υπέγραψαν Ελλάδα και Κουβέιτ, για την αμοιβαία προώθηση των επενδύσεων και τον τουρισμό


Δύο νέες σημαντικές συμφωνίες που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας και Κουβέιτ, υπέγραψαν την Πέμπτη 12 Ιουνίου ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ομόλογός του του Κουβέιτ Σεΐχης Σαμπάχ Χαλέντ Αλ Χαμάντ Αλ Σαμπάχ.

 

Πρόκειται για τις συμφωνίες που αφορούν στην προώθηση της αμοιβαίας προστασίας των επενδύσεων και τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

 

Στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών (που προηγήθηκε της υπογραφής των συμφωνιών) συζητήθηκαν σε κοινό πνεύμα τα διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα, όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, επισημάνθηκε ότι στην Ελλάδα «το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνεται και η χώρα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και για συνεργασία στις ιδιωτικοποιήσεις».

 

Ως εκ τούτου, εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος την ελπίδα να υπάρξουν «χειροπιαστά και απτά αποτελέσματα, αλλά και να ενθαρρυνθεί η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών», αναφέροντας ενδεικτικά τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

 

Μάλιστα, δεδομένου ότι το Κουβέιτ αυτή την περίοδο προεδρεύει στο Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου και στο Συμβούλιο του Κόλπου και η Ελλάδα προεδρεύει της ΕΕ και ακόμη διαπιστώθηκε «κοινή προσέγγιση στα διεθνή θέματα», συζητήθηκε η ανάληψη «κοινών πρωτοβουλιών» ενώ έγινε κατανοητή η επιθυμία του Κουβέιτ να απαλλαγούν οι πολίτες από την υποχρέωση θεώρησης για ταξίδια εντός της ζώνης Σένγκεν.

 

Από την πλευρά του, ο Σεΐχης μίλησε για «μεγάλες δυνατότητες» οικονομικής συνεργασίας και εξέφρασε την «αισιοδοξία» του ότι οι διμερείς σχέσεις θα αναπτυχθούν με επιτυχία.

 

Ερωτηθείς ο κ. Sabah, αν υπάρχει ενδιαφέρον του Κουβέιτ για επενδύσεις στην ενέργεια και τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα για την αγορά του 35% των ΕΛΠΕ ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό, δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και θέληση από τις δύο πλευρές για να γίνουν όλες αυτές οι επενδύσεις». «Θα ερευνήσουμε -πρόσθεσε- όλες τις δυνατότητες. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τους Ελληνες αξιωματούχους και θα έλεγα ότι μπορούμε να συζητήσουμε για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ενέργεια, για πολλούς τομείς που μπορούμε να ερευνήσουμε και να συνεργαστούμε».

 

Τέλος, και από τις δύο πλευρές υπογραμμίσθηκε η κοινή επιθυμία να διαμορφωθεί ένα «πολύ πιο δυναμικό πλαίσιο» στις ήδη καλές διμερείς σχέσεις.

 

Νωρίτερα από τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μαζί δε με τον Ευ. Βενιζέλο εγκαινίασαν τα νέα γραφεία της πρεσβείας του Κουβέιτ στην Ελλάδα.

 

 

Ευκαιρίες στα ΕΛΠΕ «βλέπει» το Κουβέιτ

 

 

Πηγή: iefimerida.gr, ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης