Ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Σουδάν, με τα διαπιστευτήρια του Έλληνα Πρέσβη Μ. Διάμεση στον Πρόεδρο του Σουδάν, Ομάρ Αλ Μπασίρ


 

 

 

 

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Χαρτούμ, ο Πρέσβης της Ελλάδας (με έδρα στο Κάιρο), κ. Μιχάλης Διάμεσης, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο του Σουδάν Omar al-Bashir. Μαζί με τον κ. Διάμεση επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους επτά ακόμα διπλωμάτες με παράλληλη διαπίστευση στο Σουδάν, μεταξύ των οποίων και ο Πρέσβης της Κύπρου, κ. Χάρης Μορίτσης.

 

 

 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, η εκδήλωση αυτή, στην οποία παρέστη και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, κ. Γεράσιμος Παγουλάτος, σηματοδοτεί την επανέναρξη της διπλωματικής εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια χώρα με σημαντικό ειδικό βάρος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη ζώνη της Λεκάνης του Νείλου και στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αφρικής.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σουδάν, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Διάμεσης συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση με κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους ξένους διπλωμάτες και είχε διμερείς συναντήσεις με τους αρμόδιους Γενικούς Διευθυντές του Σουδανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση των ελληνικών θέσεων και της διμερούς συνεργασίας με το Σουδάν.

 

 

 

Ο Έλληνας Πρέσβης επισκέφθηκε επίσης το Ελληνικό Τετράγωνο στο Χαρτούμ και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα, συζήτησε τα θέματα της ομογένειας με τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη χώρα και επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως διεθνές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης