Το νέο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. θα εντυπωσιάσει τις Διεθνείς αγορές και θα σπάσει ρεκόρ επισκεψιμότητας


Lena Kyropoulos

Ο Γαστρονομικός πολιτισμός, η Οσφρητική Διπλωματία, η γευσιγνωσία, η ψηφιακή στοχευόμενη διάδραση αποτελούν ύψιστο μηχανισμό της πολιτιστικής διπλωματίας.

Το νέο περίπτερο του ΕΟΤ φλερτάρει και με τις 5 αισθήσεις και προσκαλεί τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού σε B2b & B2b συναντήσεις τους να εξερευνήσουν την Ελλάδα του σήμερα σε συγκερασμό και απόλυτη σύμπλευση με την ιστορική μνήμη του χθες.

 

 

Μέσω της γευστικής συναισθηματικής εμπειρίας δημιουργούνται καινοτόμες δράσεις που ισχυροποιούν το «nation brand της χώρας» και ενδυναμώνουν τις εξωστρεφείς πολυσχιδείς δραστηριότητές της. Η σύγχρονη γαστρονομική διπλωματία έρχεται αντιμέτωπη με θεμελιώδεις αλλαγές που καλείται να αντιμετωπίσει ως τις νέες ιδιαίτερες προκλήσεις ή τάσεις του γαστρονομικού γίγνεσθαι: Οι συνθήκες, οι τεχνικές εξέλιξης, αναδιαμορφώνονται συνεχώς, ιδίως μετά την «αναγκαία» μετάβαση στη νέα κοινωνική αντίληψη της μετά-κορωναΐου ψηφιακής εποχής. Η Γαστρονομία αποτελεί ένα εργαλείο ήπιας πολιτιστικής διπλωματίας με στόχο μία συνεκτική εξωτερική στρατηγική πολιτική. Η Άυλη πολιτιστική διπλωματία συνδυαστικά με το γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και άλλες εναλλακτικές μορφές του, το θρησκευτικό τουρισμό, αποτελούν τα εχέγγυα για μία υγιή και δυνατή, εξωστρεφή οικονομία. Ας εστιάζουμε στην ανάδειξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων και στην αναγνωσιμότητα της εντοπιότητας των προϊόντων μέσα από ορθές πρακτικές σήμανσης, ΠΟΠ, ΠΓE & ΕΠΙΠ σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας του καταναλωτή, ιχνηλασιμότητα, ISO, EUREPGAP, GLOBAL GAP, FDA που ισχύουν στην Ε.Ε., στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία, με κύρια στόχευση το θετικό εξαγωγικό πρόσημο. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας, είναι η διεθνής επικοινωνία της γαστρονομίας και κυρίως των μεσογειακών διατροφικών προτύπων, καθώς και της αειφόρου ανάπτυξης της αρωματικής διπλωματίας ως ύψιστοι πόλοι έλξης εξερεύνησης που προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στη γαστρονομική της οντότητα. Ας γίνουμε όλοι πρεσβευτές της πατρίδας μας!

 

 

 

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης σύστησαν στο ευρύ κοινό τα νέο Περίπτερο του ΕΟΤ , ως το καινοτόμο ψηφιακό τοπόσημο που θα πρωταγωνιστήσει στις Διεθνείς Αγορές Τουρισμού και αναμένεται να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις.

“Στο πλαίσιο του εθνικού τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης και τηρώντας τις δεσμεύσεις μας από την αρχή της θητείας μας, παρουσιάζουμε το νέο περίπτερο που σηματοδοτεί το νέο πρόσωπο της Ελλάδας ως κορυφαίου, αειφόρου προορισμού. Η ελληνική ταυτότητα, οι παραδοσιακές γεύσεις, οι πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και η πολυεπίπεδη διάδραση θα κάνουν αισθητή τη διαφορά! Δεν πρόκειται μόνο για αρχιτεκτονική οπτική, αλλά εργονομία του περιπτέρου, η κιναισθητική αντίληψη μέσα στο χώρο και τα φιλικά υλικά κατασκευής προς το περιβάλλον, όπως επαναχρησιμοποιημένα πάνελ, πολυμορφικές βάσεις αλουμινίου, χωροθετική αντίληψη, μέσω κυβόσχημων συνθέσεων γίνεται επίκληση στο συναίσθημα , ως βίωμα, πάντα με οικολογικό πρόσημο και με αρχές που υιοθετούν πυλώνες της φύσης της κυκλικής οικονομίας. Μέσω της ψηφιακής πολιτιστικής επικοινωνίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κυρία Γκερέκου, επιτυγχάνεται η ζητούμενη διάδραση περιπτέρου και επαγγελματιών του Τουρισμού, αλλά και του απλού επισκέπτη.”

 

 

Στοιχεία όπως ο Μαίανδρος ξεχωρίζουν αισθητά για το μινιμαλιστικό τους χαρακτήρα και την αισθητική του σήμερα…τα πολύ γνωστά βότσαλα μετακόμισαν από τις ελληνικές ακτές και μεταστοιχειώθηκαν σε αναπαυτικά καθίσματα για τον επισκέπτη που θέλει να περιηγηθεί.

Η δυναμική της εικονικής πραγματικότητας, με την πραγματική αίσθηση της αυθεντικότητας προσφέρουν μία πολυθεματική ξενάγηση στον ενδιαφερόμενο επαγγελματία τουρισμού- επισκέπτη.

 

 

“Το νέο περίπτερο του Ε.Ο.Τ αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό τοπόσημο και λειτουργεί ως προθάλαμος θερμοκοιτίδας ερεθισμάτων που μπορεί κάποιον να βιώσει στον τόπο μας, τόνισε ο κύριος Φραγκάκης.”

 

 

Το βάπτισμα του πυρός για το νέο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στη δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού μετα την ΙΤΒ ,που διεξάγεται στο Βερολίνο, στην World Travel Market στις 7 έως 9 Νοεμβρίου.

 

 

Το κόστος του ψηφιακού σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής μελέτης ανέρχεται στα 60.000 Euro μετά  από διαγωνισμό ανάθεσης που διενεργήθηκε με επικρατέστερη την εταιρεία tetragon.

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης