Νέος μεγάλος οικονομικός έλεγχος ξεκίνησε στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου από τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες


 

 

 

 

 

Επαναλαμβάνονται από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί έλεγχοι στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, από τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πηγές, ήδη από το πρωί της 6ης Ιουλίου, μία σημαντική ομάδα στελεχών των αιγυπτιακών υπηρεσιών άρχισαν νέους εκτεταμένους ελέγχους στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΚΚ, θέλοντας να ερευνήσουν εάν βαίνουν όλα εντάξει στα οικονομικά του ιστορικού παροικιακού οργανισμού, που συμπληρώνει 113 χρόνια ζωής στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

Βέβαια, είναι απορίας άξιον το πώς επαναλαμβάνονται οι έλεγχοι αυτοί, καθώς η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου είχε ανακοινώσει επίσημα από τις 26 Ιουνίου, μέσα από την εφημερίδα της, το «ΝΕΟ ΦΩΣ», ότι όλα βρέθηκαν εντάξει από τις αρμόδιες αρχές, όπως το έγραφε σχετικό αιγυπτιακό έγγραφο, που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα του τελευταίου αυτού «ΝΦ» πριν από τη θερινή ραστώνη.

 

 

 

 

Τί να συνέβη άραγε;

 

 

 

 

Οι καλά γνωρίζοντες τα κοινοτικά, θεωρούν ότι η μεγάλη δημοσιότητα που έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων» στο όλο θέμα μέσα από το «ΝΕΟ ΦΩΣ», αφιερώνοντας άρθρα επί άρθρων, σε τρία συνεχή φύλλα, ήταν αυτή που κίνησε το ενδιαφέρον των αρμοδίων αρχών.

 

 

 

 

Παράλληλα, δε θα πρέπει να μάς διαφεύγει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χρήστος Καβαλής επέλεξε να αποκαλύψει «ένα μικρό χαρτί», που τελικά παρουσιάστηκε στο «ΝΕΟ ΦΩΣ» ως η μεγάλη δικαίωση της Κοινότητας… Το παρουσίασε στο αποχαιρετιστήριο της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, ξαφνιάζοντας αρκετούς για τον τρόπο που επέλεξε ο Πρόεδρος για τη δημοσιοποίηση του εν λόγω εγγράφου.

 

 

 

 

Τελικά, εάν και εφόσον ξεκίνησαν και πάλι σήμερα νέοι οικονομικοί έλεγχοι στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, ποια ήταν η σημασία του εγγράφου αυτού; Έδινε πράγματι «άφεση αμαρτιών» στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου; Και αν ήταν πράγματι η μεγάλη δικαίωση, γιατί επαναλαμβάνονται οι έλεγχοι;

 

 

 

 

Θέλουμε να σημειώσουμε ότι το γεγονός της πραγματοποίησης των νέων οικονομικών ελέγχων στην ΕΚΚ, το έχουμε επιβεβαιώσει από καλά πληροφορημένες πηγές.

 

 

 

 

Οποιαδήποτε επίσημη διευκρίνηση ή και διάψευση εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου επί του θέματος αυτού, με πολύ χαρά θα δημοσιεύσουμε.

 

 

 

 

Άλλωστε, όλοι μας πονάμε το ίδιο την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, και κανείς δε μπορεί να θεωρήσει εαυτόν πιο πάροικο από τους άλλους…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης