Ο Αντ. Διαματάρης νέος ΥΦΥΠΕΞ για τους Αποδήμους – Ποια η σχέση του με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό


 

 

 

Ένα μεγάλο και προβεβλημένο δημοσιογράφο της ελληνικής ομογένειας επέλεξε ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη θέση του νέου Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό: πρόκειται για τον κ. Αντώνη Διαματάρη, που από το 1979 τυγχάνει εκδότης της μεγάλης ομογενειακής εφημερίδας των ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας».

 

 

Όπως γράφει το επίσημο πλούσιο βιογραφικό του, που αντλήσαμε από το σχετικό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «ο κ. Διαματάρης γεννήθηκε το 1959 στη Λήμνο και μετανάστευσε το 1968 στη Ν. Υόρκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας MBA από το Columbia University. To 1979 αγοράζει το 100% των μετοχών του «Εθνικού Κήρυκα» και το 1982 η εφημερίδα μετακομίζει για πρώτη φορά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Long Island City. Το 1997 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα The National Herald. Το 2004 ο «Εθνικός Κήρυκας» ξεκινά τη διαδικτυακή του παρουσία. Το 2007 τιμάται με το Παράσημο του Φοίνικα από την Ελληνική Δημοκρατία και το 2015 από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του «Εθνικού Κήρυκα». Το 2016, η Νέα Υόρκη μετονομάζει την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» σε «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way».

 

 

Αυτό όμως που δεν γράφει το εν λόγω πολύ καλό ρεπορτάζ, είναι η σχέση που έχει ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τους Αποδήμους κ. Διαματάρης με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

Έτσι, αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφημερίδα του «Εθνικού Κήρυκα» που έχει συνδέσει πλέον την ιστορία της και όλη την ύπαρξή της με τον κ. Διαματάρη, ιδρύθηκε από τον Πέτρο Τατάνη στις 2 Απριλίου του 1915, ο οποίος είχε μεταναστεύσει από το 1905 στη Νέα Υόρκη, κατευθυνόμενος από το Κάιρο, όπου είχε ζήσει και ασχοληθεί με το εμπόριο κάποια χρόνια.

 

 

Έτσι, ο νέος Υφυπουργός αποτελεί τον επικεφαλής μίας εφημερίδας, που όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη στην ομογένεια, αλλά ουσιαστικά έχει ιδρυθεί πριν από εκατό και πλέον χρόνια από έναν Έλληνα που έζησε στην Αίγυπτο και έγινε για κάποια χρόνια Αιγυπτιώτης, τον Πέτρο Τατάνη.

 

 

Ο Πέτρος Τατάνης έμεινε στο τιμόνι της εν λόγω εφημερίδας μέχρι το 1933.

 

 

Ακολούθησαν άλλοι ιδιοκτήτες.

 

 

Και το 1979, την ανέλαβε ο νυν ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

 

 

Μάλιστα, ο κ. Διαματάρης διατηρεί μέχρι τώρα άριστες επαφές με Αιγυπτιώτες ανά τον κόσμο.

 

 

Να μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας προς τον  νέο Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τους Αποδήμους κ. Αντώνη Διαματάρη και να τον περιμένουμε σύντομα να επισκεφθεί και το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

 

 

Καλή επιτυχία στο έργο του!    

 

 

 

 

 

 

 

2 responses to “Ο Αντ. Διαματάρης νέος ΥΦΥΠΕΞ για τους Αποδήμους – Ποια η σχέση του με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό”

  1. Μιχάλης Χρ.Κωβαίος says:

    Αξιότιμε κ. Αντ.Διαματάρη
    Θερμά συγχαρητήρια για την Υπουργοποίησή σας και θερμές ευχές για επιτυχία στο βαρύ σας έργο που θα περιλαμβάνει την απόφαση να έχουν οι έλληνες που ζούν στο εξωτερικό τη δυνατότητα να εκφράζουν τη γνώμη τους σε κάθε εκλογική περίοδο και όχι μόνο.
    Μιχάλης Χρ.Κωβαίος

  2. Georgios Kypraios says:

    Καλως να έλθει στην Αλεξάνδρεια και στο Καιρό,δεν είμαστε οι ακμάζουσες κοινότητες της Ν,Υόρκης και του Σικάγου,αλλά κρατάμε μέχρι σήμερα ψηλά την δάδα του Ελληνισμού,παρά τις αντίξοες εν μέρει συνθήκες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης