Ο αιγυπτιακός τύπος μιλά για τη 2η φάση του «ΝΟΣΤΟΣ», με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Διασποράς Ναμπίλα Μάκραμ στην Κύπρο


 

 

 

 

Τα πρόσωπα και οι φωτογραφίες από το ιδιαίτερα πετυχημένο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που πραγματοποιήθηκε από 30 Απριλίου μέχρι 6 Μαΐου στην Αίγυπτο και στο οποίο συμμετείχαν 120 Αιγυπτιώτες από την Κύπρο και την Ελλάδα, επανέρχεται στις πρώτες σελίδες του αιγυπτιακού τύπου, με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κας Ναμπίλα Μάκραμ στην Κύπρο και την τριμερή συνάντησή της με τον Κύπριο Επίτροπο Φώτη Φωτίου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

Η εφημερίδα «Μασρ Αλ Γιουμ» καθώς και η αγγλόφωνη «Egypt Independent» κάνουν λόγο για το επικείμενο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ 2», που θα δίνει βάρος στη νεολαία της δεύτερης και τρίτης γενιάς των Αιγυπτιωτών.

 

 

Στα ίδια ρεπορτάζ, η Αιγυπτία Υπουργός κα Μάκραμ τόνισε ότι «η πρώτη φάση του προγράμματος «Νόστος – Επιστροφή» άνοιξε το δρόμο για την ενίσχυση των οικονομικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών. Ανέπτυξε επίσης την αίσθηση της νοσταλγίας και της αγάπης για την Αίγυπτο ανάμεσα στις Κοινότητες της Κύπρου και της Ελλάδας, που ζούσαν στην Αίγυπτο και όπου μεγάλωσαν εδώ και πολλά χρόνια».

 

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανάμεσα στους σκοπούς του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται και η προώθηση του αιγυπτιακού τουρισμού.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης