Ο αιγυπτιακός τύπος για τη συνάντηση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι


 

 

 

 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που προσέλκυσε στο σύνολο των αιγυπτιακών εφημερίδων, η συνάντηση που είχε στις 3 Οκτωβρίου το μεσημέρι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

 

Ενδεικτικά, η μεγάλης κυκλοφορίας «Αλ Αχράμ» αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Αλάα Γιούσεφ, σύμφωνα με τον οποίο, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι καλωσόρισε τον Πατριάρχη στο Προεδρικό Μέγαρο, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Αίγυπτος στην προώθηση αξιών όπως η αγάπη, η αποδοχή του άλλου και η θρησκευτική συνύπαρξη.

 

 

 

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που λαμβάνονται στην Αίγυπτο για την εδραίωση των αρχών της ισότητας και της ανεκτικότητας, επισημαίνοντας την ανάγκη αφενός να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά η κοινή βάση που προσφέρουν οι παραδοσιακές μονοθεϊστικές θρησκείες της περιοχής, αφετέρου να ενισχυθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης του εξτρεμισμού.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμησή του προς το λαό και την ηγεσία της Αιγύπτου, ενώ εξήρε τον κομβικό ρόλο της χώρας σε περιφερειακό επίπεδο και τις προσπάθειες που αυτή καταβάλλει για την επάνοδο της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίζει η εφημερίδα, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των διασπαστικών ενεργειών και της διάδοσης φαινομένων διχόνοιας και διαίρεσης στις χώρες της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε το σημαντικό ρόλο των θρησκευτικών λειτουργών για την προώθηση της μετριοπάθειας και την ευαισθητοποίηση στις αρχές ανεκτικότητας των θρησκειών.

 

 

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, καταλήγει το δημοσίευμα, εξέφρασε τις θερμές ευχές του για πρόοδο και ευημερία της Αιγύπτου.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης