Ο Αιγυπτιακός τύπος για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, στην Κρήτη


 

 

 

Με εκτενή δημοσιεύματα, ο αιγυπτιακός τύπος καλύπτει τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας στην Κρήτη.

 

 

Αναλυτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλ Αχράμ», που βασιζόμενο και στην επίσημη ανακοίνωση της Αιγυπτιακής Προεδρίας, αναφέρει ότι πρόκειται για την 6η κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία πρόκειται να εξεταστούν τρόποι για την «αντιμετώπιση κοινών απειλών στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

Επίσης, αναφέρει ότι θα διεξαχθούν και χωριστές συναντήσεις τόσο του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο ηγέτη.  

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το δημοσίευμα που προβάλλει η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egyptian Gazette», όπου κάνει μία πλήρη καταγραφή των όσων πρόκειται να διαμειφθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, στην Ελούντα της Κρήτης.

 

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η τριμερής Σύνοδος Κορυφής επιδιώκει να στηρίξει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών για την αντιμετώπιση προκλήσεων, κυριότερες των οποίων είναι η τρομοκρατία, η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στη Μέση Ανατολή, η στήριξη κοινών επενδύσεων, η υλοποίηση έργων οικονομικής συνεργασίας και η αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των τριών χωρών».

 

Παράλληλα, στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη από την Βαρκελώνη, σύμφωνα με τον οποίον, η συνεργασία των τριών χωρών «προήγαγε τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης