Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός κ. Σερίφ Ισμαήλ στο ελληνικό περίπτερο της 47ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που άνοιξε τις πύλες της στο Κάιρο


 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό κ. Σερίφ Ισμαήλ οι δύο επικεφαλής των ελληνικών πολιτιστικών φορέων στην Χώρα του Νείλου, κατά την επίσκεψή του στο Ελληνικό Περίπτερο της 47ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που άνοιξε τις πύλες της στο Κάιρο, στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στο Αιγυπτιακό Εκθεσιακό Κέντρο, με ρεκόρ συμμετοχών αλλά και υπό δρακόντεια μέσα ασφαλείας.

 

 

 

Την Διεθνή έκθεση εγκαινίασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού  Helmy Namnam και άλλους επισήμους.

 

 

 

Τον Αιγύπτιο  πρωθυπουργό υποδέχτηκαν θερμά στο Ελληνικό Περίπτερο η κα Σταυρούλα Σπανούδη, Διευθύντρια του παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (στο οποίο έχει ενσωματωθεί και Ελληνικό Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) και ο κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου.

 

 

 

Και οι δυο τους ξενάγησαν τους επισήμους και  χάρισαν στον Πρωθυπουργό ενημερωτικό υλικό καθώς και μεταφράσεις στα αραβικά των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη από τον Ναΐμ Ατέια και του βιβλίου του Στρατή Τσίρκα «Νουρετνίν Μπόμπα» σε μετάφραση στ’ αραβικά  του Γιάννη Μελαχροινούδη, εκδόσεις τις οποίες είχε επιμεληθεί ο αείμνηστος Κωστής Μοσκώφ.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της έκθεσης, θα παρουσιαστεί πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως προβολές, εικαστικές εκθέσεις και λογοτεχνικά αφιερώματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

 

 

 

 

 

DSC_0770

 

 

 

 

Η έκθεση θα παραμένει καθημερινά ανοιχτή στο κοινό από τις 28 Ιανουαρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

 

 

 

 

 

 

 

cairo book

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης