Το Υπουργείο Διασποράς να έχει την ευθύνη των παροικιακών σωματείων, πρότεινε στην αιγυπτιακή TV, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ Αλ. Καζαμίας (VIDEO)


 

 

 

 

 

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου του ιστορικού Σωματείου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, Αλέξανδρου Καζαμία, ο οποίος μιλώντας στο πρώτο κανάλι της αιγυπτιακής τηλεόρασης, πήρε την πρωτοβουλία και έκανε μία πρόταση τομή, που απηύθυνε στον λαοφιλή ηγέτη της Αιγύπτου, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, αναφορικά με τους φορείς που εποπτεύουν τα παροικιακά σωματεία στη φίλη και αδελφή Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

 

 

Έτσι, μιλώντας απευθείας σε ένα πρόγραμμα με μεγάλη τηλεθέαση, που μάλιστα μεταδιδόταν και μέσω δορυφόρου σε όλον τον κόσμο, και αμέσως μετά την αυλαία των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ Νεολαίας του Σαρμ Ελ Σέιχ, και με δεδομένες τις εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις του Αιγυπτίου Προέδρου για τη λειτουργία των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, ο κ. Καζαμίας πρότεινε ειδικά τα ξένα σωματεία που έχουν να κάνουν με τις παροικίες που διαβιούν στην Αίγυπτο, να μπορούν να περιέλθουν στην εποπτεία του Υπουργείου  Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, όπου να σημειωθεί ότι επικεφαλής βρίσκεται τα τελευταία χρόνια μία από τις πιο αγαπημένες Υπουργούς σε όλες τις παροικίες – και βεβαίως και πάνω από όλα στις ελληνικές κοινότητες – η αξιαγάπητη Υπουργός κα Ναμπίλα Μάκραμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους Αιγυπτίους πολίτες, με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, ο Πρόεδρος του ελληνικού ΣΕΑΑΣ κ. Καζαμίας, μίλησε για τις συνεχείς προσπάθειες του Αιγυπτίου Προέδρου να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Χώρα του Νείλου, καθιστώντας την Αίγυπτο, παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνον για τις αραβικές χώρες αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωσε μάλιστα το πόσο σημαντική είναι πλέον η συνεργασία σε επίπεδο κορυφής των τριών μας πατρίδων, της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου, και το πώς το γεγονός αυτό έχει αλλάξει προς το καλύτερο την παρουσία των παροικιακών μας σωματείων στην Αίγυπτο.

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τηλεοπτικού καναλιού, η εκπομπή σημείωσε πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, καθώς μάλιστα αποτελούσε τη φυσική συνέχεια του Παγκόσμιου Φόρουμ Νεολαίας στο Σαρμ Ελ Σέιχ, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Το Υπουργείο Διασποράς να έχει την ευθύνη των παροικιακών σωματείων, πρότεινε στην αιγυπτιακή TV, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ Αλ. Καζαμίας (VIDEO)”

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα και τολμηρή πρόταση και θέλω να πιστεύω ότι θα απαλλάξει οριστικά τα Αιγυπτιωτικά Σωματεία, από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες επαναγνώρισης, που επιβάλλει κάθε αλλαγή της Νομοθεσίας του Αιγυπτιακού Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων και νυν Αλληλεγγύης.

    Συγχαρητήρια στον προτείνοντα, και νομίζω ότι τέτοιου είδους προτάσεις θα πρέπει να προωθούνται δεόντως κι από τις Ελληνικές Πολιτείες (Ελλαδική & Κυπριακή), ώστε να θεμελιώνονται κατάλληλα,να τεκμηριώνονται και να τελεσφορούν μια ώρα νωρίτερα για να καρποφορούν έγκαιρα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης