Ο Συμπρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Χ. Μπέρζι εισέρχεται στον κλάδο των μπισκότων, με το «Oniro»


 

 

 

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μεγάλου αιγυπτιακού ομίλου βιομηχανίας τροφίμων – σνακ «Edita Food Industries» – που είναι και Συμπρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, κ. Χάνι Μπέρζι, ξεκίνησε πρόσφατα την παραγωγή και το λανσάρισμα στη λιανεμπορική αγορά νέας σειράς μπισκότων υπό το brand “Oniro”.

 

 

Σημειώνεται ότι η «Edita» αποτελεί την κορυφαία αιγυπτιακή βιομηχανία παραγωγής σνακ, που ιδρύθηκε προ εικοσαετίας με συνεπενδυτή, τότε, την ελληνική επιχείρηση τροφίμων «Chipita».

 

 

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Μπέρζι, «η είσοδος της εταιρείας σε νέα τμήματα της αγοράς και η συναφής δημιουργία νέων ροών εσόδων για την «Edita» αποτελούν τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας στρατηγικής για τη μεγέθυνση της επιχείρησης». Ο κ. Μπέρζι πρόσθεσε ότι «η Edita θα συνεχίσει να μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιό της προσφοράς διαφορετικών τύπων μπισκότων κατά τους προσεχείς μήνες, κεφαλαιοποιώντας επί της παραδοσιακής της στρατηγικής που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των γευστικών προτιμήσεων των πελατών της με προϊόντα σε προσιτές τιμές».

 

 

Ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος ανέφερε ότι με το νέο της προϊόν, πρώτο της σειράς “Oniro”, που φέρει τη διακριτική ονομασία “Oniro Cookie Crisp”, ο όμιλος Edita πραγματοποιεί την είσοδό του στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αιγυπτιακή αγορά μπισκότων, εκτιμώμενου ετήσιου μεγέθους πωλήσεων που ανέρχεται σε EGP4,6 δισ. και μέσου ρυθμού ετήσιας μεγέθυνσης της τάξεως του 16% κατά την τελευταία τριετία.

 

 

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου Edita, το επενδυτικό κόστος της νέας γραμμής παραγωγής ανέρχεται σε 55 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες, ενώ κατά το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία δύο μεγάλες αποθηκευτικές μονάδες βανίλιας και σοκολάτας που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της γραμμής παραγωγής μπισκότων.

 

 

Σύμφωνα με πρόσφατα οικονομικά δημοσιεύματα, τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου Edita κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 83 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες, καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 34% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

 

 

 

Πηγή: Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης