Τη δημιουργία Μεταφραστικού τμήματος της ΕΚΑ αποκαλύπτει στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος Πρόεδρος Εδμόνδος Κασιμάτης (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Τις νέες ιδέες και προτάσεις της Κοινοτικής Επιτροπής που εξέλεξε στις 23 Απριλίου η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας (ΕΚΑ), παρουσίασε με αποκλειστική του συνέντευξη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της πρεσβυγενούς πλέον ιστορικής Κοινότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

 

 

 

 

Ο ίδιος, εδώ και χρόνια Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας – με αντικειμενικά μεγάλο εθνικό έργο – λέει με σημασία ότι όλοι τον θεωρούν «Πρόεδρο της θάλασσας» και ότι και ο ίδιος έτσι είναι, αλλά ότι και τώρα από το νέο του πόστο, θέλει να αφήσει «κάποια ιστορία, ως Πρόεδρος όλων των Αλεξανδρινών».

 

 

 

 

Ο 22ος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας ανακοινώνει λοιπόν ότι μέσα στα σχέδια της νέας Κοινοτικής Επιτροπής της ΕΚΑ είναι η δημιουργία ενός Μεταφραστικού Τμήματος, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Αλεξανδρινών παροίκων και το οποίο κυρίως να μεταφράζει επίσημα από τα ελληνικά στα αραβικά και το αντίθετο.

 

 

 

 

Επίσης, οραματίζεται – ένα παλαιό όνειρό του – να πραγματοποιηθεί ένα εκθετήριο ελληνικών προϊόντων στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι που να προάγει τα ελληνικά προϊόντα στη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

«Θέλω να φέρω την Κοινότητα πιο κοντά στους παροίκους», λέει χαρακτηριστικά, καλώντας όσους περισσότερους Έλληνες Αλεξανδρινούς – από όπου και αν βρίσκονται σε οποιοδήποτε μέρος της γης και αν είναι – να έρθουν κοντά στην ΕΚΑ και να παρουσιάσουν όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν, ενώ την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι θα προχωρήσει στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΑ στην Αίγυπτο και την Ελλάδα.

 

 

 

 

Αναφορικά με την αδελφή Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας – το «στυλοβάτη του Ελληνισμού» όπως το χαρακτηρίζει – ο κ. Κασιμάτης  τονίζει τις άριστες σχέσεις που διατηρεί μαζί τους.

 

 

 

 

Βέβαια, ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΑ ζητάει τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας για την φορολογική ελάφρυνση των Αιγυπτιωτών.

 

 

 

 

Τέλος, απευθύνει ένα κάλεσμα συνεργασίας σε όλους τους συμμετέχοντες στις τελευταίες εκλογές της ΕΚΑ, τείνοντας χείρα συνεργασίας σε όλους τους υποψηφίους, και εκείνους που κατάφεραν και εκείνους που δεν κατάφεραν το σκοπό τους.

 

 

 

 

«Μόνον αγαπημένοι και μονιασμένοι θα πάμε μπροστά εμείς οι Έλληνες», καταλήγει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.  

 

 

 

 

 

Ακολουθεί το βίντεο με αποσπάσματα από τις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του νεοεκλεγέντος Προέδρου της ΕΚΑ κ. Εδμόνδου Κασιμάτη:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Τη δημιουργία Μεταφραστικού τμήματος της ΕΚΑ αποκαλύπτει στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος Πρόεδρος Εδμόνδος Κασιμάτης (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Μακάρι τα μεγαλόπνοα όνειρα να πάρουν σάρκα και οστά, και να μην έχουν την τύχη του Εμπορικού Εκθετηρίου, που κάποτε είχε προταθεί επί θητείας των Συμβούλων Ο.Ε.Υ.: κ.κ. Μίσας -Κερκεντζέ και Χατζόπουλου, και το οποίο παραμένει ακόμη στον κόσμο της ουτοπίας!
    Αναφορικά με την ίδρυση Μεταφραστικού Τμήματος, για του λόγου το αληθές, δεν πρόκειται για νέα έμπνευση κανενός, αφού ήδη λειτουργεί στο Κάϊρο με επιτυχία, και το σέναριο με τις πιθανότητες σύστασης και λειτουργίας ανάλογου Αλεξανδρινού, το συνέταξα ο ίδιος και το έστειλα περίπου πριν από πενταετία στον τότε Κοινοτικό Επίτροπο κ. Τσαμαδό !!!
    Όσο για τους φίλους μας Αιγυπτιώτες του ΣΑΕ, που όλοι αγαπάμε και νοσταλγούμε, θα χρειαστεί η ΕΚΑ να δρομολογήσει Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις με Ειδικές Πλειοψηφίες και άδειες της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, ώστε να εγκριθεί η αποστολή ακαταφρόνητων χρηματικών ποσών στο εξωτερικό για την ίδρυση Γηροκομείου, ή ότι άλλου χρειαστούν, στο ειδικό κλίμα της επικρατούσας υποβίβασης κρατικών υπηρεσιών, που αντιμετωπίζουν. Όσο για ποια ποσά και με ποιές εγκρίσεις, τα προσέφερε η ΕΚΑ μέχρι σήμερα, ώστε ο ΣΑΕ να την ανακηρύξει Μεγάλο Ευεργέτη, δεν το συζητώ τουλάχιστον τώρα, αφού ανήκει σε χειρισμούς άλλης, ή άλλων Κοινοτικών Επιτροπών.
    Κάποτε είχα αναφερθεί γραπτά στην ΕΚΑ επισημαίνοντας διορατικά την ανάγκη σύστασης Εκλογικού Εγχειριδίου για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων, πράγμα, που αγνοήθηκε με αποτέλεσμα το κλίμα έντασης, που επικράτησε στις φετινές εκλογές, και ποιος ξέρει για πόσες ακόμα εκλογικές συνελεύσεις ίσως και να επικρατήσει, ειδικά όταν οι χειρισμοί δεν είναι προδιαγεγραμμένοι! Ειδικά αναφέρω τα περί Εκλογικού Εγχειριδίου για να μην θεωρηθεί κι αυτό μεταγενέστερη έμπνευση μεγαλόπνοου οραματισμού!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΠΑΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΣΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης