Ο απερχόμενος Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο Μ. Διάμεσης ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου για τη συνεργασία


 

 

 

Μόνο θερμά λόγια είχε να παρουσιάσει ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, για το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου για «τις προσπάθειες του υπουργείου να διατηρήσει την αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά της Αιγύπτου, να ευαισθητοποιήσει τον αιγυπτιακό πολιτισμό και να προωθήσει τον τουρισμό».

 

 

Αυτό γράφει σε ρεπορτάζ της η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egypt Today», με αφορμή την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του Έλληνα Πρέσβη στο Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου αναχωρεί για να αναλάβει ως επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας και Πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία.

 

 

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα, «ο απερχόμενος Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο επαίνεσε το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου για τις συνεχείς ανακοινώσεις νέων αρχαιολογικών ευρημάτων και το άνοιγμα πολλών σημαντικών μουσείων και αρχαιολογικών έργων, δράσεις που χαρακτήρισε κορυφαίες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Αίγυπτο.

 

 

Παράλληλα, ο κ. Διάμεσης ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου για τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί για να παρουσιάσει στους Πρέσβεις και όλες τις διπλωματικές αποστολές στην Αίγυπτο για να μάθουν και να γνωρίσουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα του αιγυπτιακού πολιτισμού.

 

 

Τέλος, σύμφωνα με την «Egypt Today», ο Έλληνας Πρέσβης κ. Διάμεσης εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί και την επόμενη χρονιά στην Αίγυπτο, για να παρακολουθήσει από κοντά την ολοκλήρωση του μεγαλειώδους έργου του νέου Μεγάλου Αρχαιολογικού Μουσείου του Καΐρου, δείχνοντας πόσο μεγάλη σημασία αποδίδει και η Ελλάδα στο μεγάλο αυτό γεγονός, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό, που με τον ελληνικό είναι από τους αρχαιότερους στον κόσμο.

 

 

Από την πλευρά του, και το Υπουργείο Πολιτισμού ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη κ. Διάμεση για την εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης