Και ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας αποχαιρέτησε τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλο Λάζαρη


 

 

 

 

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξανδρείας, με γεύμα που παρέθεσε στις εγκαταστάσεις του, τίμησε τον απερχόμενο Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, για τα έξι χρόνια πολύ σημαντικής προσφοράς του στον Ελληνισμό της Αιγύπτου.

 

 

 

 

Ο κ. Λάζαρης έδειξε όλα αυτά τα χρόνια το αμέριστο ενδιαφέρον του για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου, για την προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου, σε μία δύσκολη περίοδο, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολύ σημαντικά γεγονότα για τη Χώρα του Νείλου.

 

 

 

 

Τον Έλληνα Πρέσβη τίμησαν με την παρουσία τους ο Γέρων Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου και αρκετά μέλη της Ελληνικής Παροικίας της πόλης.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος του ΕΝΟΑ κ. Εδμόνδος Κασιμάτης στο λόγο του τόνισε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα Διπλωμάτη, τα οποία τον έκαναν και τόσο αγαπητό στον Ελληνισμό της Αιγύπτου. Και συνέχισε ο κ. Κασιμάτης σημειώνοντας ότι η παρουσία του κ. Λάζαρη στην Αίγυπτο και η επαφή του με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, τού κληρονομούν τον σπόρο του ελληνισμού που θα μπορέσει να μεταφέρει μαζί του στην Ισπανία και εκεί να τόν σπείρει ξανά για να ανθίσει το ελληνικό πνεύμα ακόμα περισσότερο. Στη συνέχεια ο κ. Κασιμάτης προσέφερε στον κ. Λάζαρη αναμνηστικό πιάτο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

 

 

 

 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Έλληνας Πρέσβης, ο οποίος σημείωσε την ιδιαίτερη συγκίνηση που νιώθει καθώς πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να αποχωριστεί τη Νειλοχώρα και αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια, 2 βδομάδες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προκειμένου να επιλυθούν τότε κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΕΝΟΑ. Αποχαιρέτησε τους παρισταμένους, όχι με “αντίο” αλλά με “εις το επανιδείν”, αφού για μία ακόμη φορά ανέφερε ότι θα επιστρέψει στην Αίγυπτο.

 

 

 

 

Με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια αναφέρθηκαν στον Έλληνα Πρέσβη και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος και εκ μέρους του προσωπικού του Προξενείου προσέφερε στον κ. Λάζαρη μία φιάλη, έτσι ώστε να πάρει μαζί του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κακαβελάκης, “νερό του Νείλου, γιατί όποιος το ήπιε δεν ξεχνάει την Αίγυπτο ποτέ”. Αλλά και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Αντωνίου, η οποία ομού μετά των κυρίων του σωματείου αποχαιρέτησαν τον κ. Λάζαρη και του προσέφεραν αναμνηστικό πιάτο του Συλλόγου.

 

 

 

 

Πηγή: ΕΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

enoa presvis 2016 02

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης