Επίσημη επίσκεψη του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία


 

 

 

 

Για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας αναχωρεί το απόγευμα της 2ας Ιανουαρίου ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, όπου την επαύριο θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν.

 

 

 

Ο κ. Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Άραβα μονάρχη στο παλάτι και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο κ. Σαλμάν. Θα ακολουθήσουν επίσημες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή συμφωνιών. Θα συζητηθούν οι σχέσεις Κύπρου-Σαουδικής Αραβίας, οι δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών και οι περιφερειακές εξελίξεις.

 

 

 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική και από πλευράς ουσίας και από πλευράς συμβολισμών», την επίσκεψη. Υπενθύμισε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Κύπριου Προέδρου στη Σαουδική Αραβία και ότι είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας για σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών.

 

 

 

Επίσης, τόνισε ότι η επίσκεψη πραγματοποιείται «σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για τις εξελίξεις εντός της ίδιας της χώρας όσο και για τις εξελίξεις στην περιοχή».

 

 

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν και τα ζητήματα ενέργειας, ενώ σε σχέση με τις επενδύσεις, είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τομείς.

 

 

 

Αναφορικά με τις συμμαχίες, που αναπτύσσει η Κύπρος, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι κάποιες χώρες του Κόλπου, τις οποίες δεν κατονόμασε, έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε τριμερείς συναντήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

 

Αύριο το απόγευμα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

 

 

 

Κατά την παραμονή του στο Ριάντ, ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει επίσης συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council) και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της κυπριακής εταιρείας J&P, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προς τιμήν του.

 

 

 

Στο Ριάντ, τον κ. Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών και Ενέργειας, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης