Ο Καϊρινός πανεπιστημιακός Λ. Παπαδόπουλος ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για την Αμπέτειο Σχολή (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

Ο ίδιος ανατράφηκε μέσα από τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, ως ένας Καϊρινός που πήρε τα πρώτα νάματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αμπέτειο Σχολή, αυτόν τον πνευματικό «πυλώνα» για την πατρίδα, όπως χαρακτήρισε το σχολείο της καρδιάς του, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

 

 

 

Τον συναντήσαμε στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της θερμής υποδοχής που επεφύλαξε αυτές τις ημέρες στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, ως Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών που εδρεύει στην ελληνική συμπρωτεύουσα, όπου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου.

 

 

 

Και αποσπώντας τον λίγα μόνο λεπτά από τις υποχρεώσεις του με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, καταφέραμε και πήραμε από τον κ. Παπαδόπουλο, από το καταστάλαγμα των γνώσεών του και κυρίως όσα εκείνος θυμάται από την Αμπέτειο αλλά και για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, και για το μέλλον του οποίου τόνισε ότι «θέλει να είναι αισιόδοξος»…

 

 

 

Μία σύντομη συνέντευξη από καρδιάς στο Νίκο Κάτσικα και το «ΠΥΡΑΜΙΣ», με μηνύματα προς εκείνους που συνεχίζουν να κρατούν «Θερμοπύλες» στην Χώρα του Νείλου.

 

 

 

Αξίζει να την παρακολουθήσουμε:

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΪΡΙΝΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

 

 

 

Φοίτησε Νομικά στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. και ειδικεύθηκε στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης, στην οποία Καθηγητής του υπήρξε ο μετέπειτα Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι.

 

 

 

Αναγορεύτηκε Διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην οποία υπηρέτησε ως πανεπιστημιακός δάσκαλος επί τριάντα και πλέον έτη, διδάσκοντας «Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο», «Δίκαιο Διεθνών Θεσμών» και «Εξωτερική Πολιτική και Σύγχρονα Διεθνή Θέματα». Είναι, επίσης, δικηγόρος «παρ’ Αρείω Πάγω» και «Συμβουλίω Επικρατείας».

 

 

 

Έχει συγγράψει διάφορες επιστημονικές μελέτες και μονογραφίες, στις οποίες συγκαταλέγονται οι εξής:

 

 

 

Λ. Παπαδόπουλος. Αραβική Οικονομική Κοινότητα.

Λ. Παπαδόπουλος. Αραβικός Εθνικισμός.

Λ. Παπαδόπουλος. Η φιλοσοφία της Επανάσταση του G.A. Nasser (μετάφραση)

Λ. Παπαδόπουλος. Το παλαιστινιακό πρόβλημα

Λ. Παπαδόπουλος. Το Κυπριακό ζήτημα

 

 

 

Έχει, επίσης, συγγράψει γνωμοδοτήσεις, άρθρα («Guerre et paix en Islam. Le droit des gens dans l’ Islam classique et pa pratique des eta musulmans contemporains», «Venizelos and the Cyprus Problem», «From Zurich to Attila – From Attila to Annan»), βιβλιοπαρουσιάσεις («D. Bitsios : Au-dela des frontieres», «Ε. Averof Tositsas : L’ Histoire des occasions perdues – La question Cypriote 1950-1963», «A. Vlachos : Ten years Cyprus crisis» κ.ά.) και έχει λάβει μέρος σε Διεθνείς Οργανισμούς και διάφορα διεθνή fora εκπροσωπώντας, άλλοτε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άλλοτε τη χώρα.

 

 

 

Το 2008, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ τού απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Ρεφενδεραρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

 

 

Ομιλεί την αγγλική, γαλλική και αραβική γλώσσα.

 

 

 

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο θυγατέρων.

 

 

 

Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος εξελέγη μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» στις 1 Απριλίου 2010 για την περίοδο 2012-2015 και κατά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. ανέλαβε το αξίωμα του Αντιπροέδρου.

 

 

 

Από το 2015 μέχρι και σήμερα, έχει την τιμή να είναι Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης