Αποκαταστάθηκε η εκκλησιαστική τάξη στο θέμα των ιεροψαλτών με την παρέμβαση του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου


 

 

 

 

Επιστολή του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου παρουσίασε χθες η ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, αναφορικά με το θέμα των ιεροψαλτών στις εκκλησίες του Καΐρου.

 

 

 

«Σάς ενημερώνουμε ότι στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου επίσημα διορισμένοι ψάλτες είναι οι κύριοι Ιωάννης Κούντριας και Τόνι Αττάλα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Νικόδημος.

 

 

 

 

 

 

 

 

«Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, αυτοί και μόνο είναι υπεύθυνοι για τα ιερά ψαλτήρια των ναών μας και κατόπιν δικής τους αδείας επιτρέπεται κάποιος να συμψάλλει μαζί τους. Αυτό επιβάλλει η εκκλησιαστική τάξη και αυτό ίσχυε και στο παρελθόν. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκκλησιαστική αταξία, που δεν μας εκφράζει και την επικράτηση της οποίας δεν επιθυμούμε», επισημαίνει ο αγαπητός σε όλη την παροικία Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου.

 

 

 

Κατόπιν τούτου, ο γράφων νιώθει πραγματικά δικαιωμένος και χαρούμενος που θα ακολουθήσει τις εντολές και επιθυμίες του Επισκόπου, ο οποίος είναι η μόνη αρχή της εκκλησίας μας, διότι μόνον όπου υπάρχει Επίσκοπος υπάρχει και Εκκλησία.

 

 

 

Και φυσικά, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αγνοήσει τις αποφάσεις του.

 

 

 

Ας είναι ευλογημένο!   

 

 

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πάντως, το ποιος Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου έδωσε εντολές να μην ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης Νίκος Κάτσικας κατά την πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου μέσα στον πατριαρχικό ναό (όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπάλληλος της ΕΚΚ ιεροψάλτης κ. Ιωάννης Κούντριας), είναι ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα. Εκτός εάν εκείνη τη στιγμή πάνω στο αναλόγιο εψεύδετο ο ιεροψάλτης.

 

Και έτσι παραμένει το ερώτημα: Ποιος ήταν εκείνος που έδωσε από την ΕΚΚ την εντολή αυτή μέσα στον Οίκο του Θεού;      

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης