«Μεγάλη ευκαιρία η Βόρεια Κορέα, εάν η Σύνοδος Τραμπ-Κιμ πάει καλά», υποστηρίζει ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Ναγκίμπ Σαουίρις


 

 

  

 

Μία δήλωση που δείχνει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου επιχειρηματικού κόσμου για την επερχόμενη σύνοδο Τραμπ – Κιμ, έκανε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις, μιλώντας για τις ευκαιρίες που διαβλέπει για εξόρυξη, τηλεπικοινωνίες και ξενοδοχεία στη Βόρειο Κορέα, εάν βεβαίως η σύνοδος κορυφής μεταξύ του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αργότερα αυτόν το μήνα, στο Ανόι, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, στεφθεί από επιτυχία.

 

 

Να σημειωθεί ότι το δίκτυο των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων του Ναγκίμπ Σαουίρις διαχειρίζεται το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας «Koryolink» στη Βόρεια Κορέα μέσα από μία κοινοπραξία που διατηρεί με τους κρατικούς οργανισμούς ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών της ασιατικής αυτής χώρας.

 

 

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις από ξενοδοχεία μέχρι δρόμους και σύγχρονες γεωργικές μεθόδους», δήλωσε, μιλώντας σε συνέδριο στο Αμπού Ντάμπι, προσθέτοντας ότι «η Νότια Κορέα αποτελεί μια χώρα με πολλές ευκαιρίες αν ανοιχθεί στον έξω κόσμο».

 

 

Και προσέθεσε: «Ανυπομονώ για άλλους τομείς όπως η εξόρυξη, ο τουρισμός, η γεωργία, οι αγροτοβιομηχανίες, αλλά η εξόρυξη είναι εκπληκτική – έχουν τόσα πολλά μέσα και δεν έχουν τα χρήματα να ξοδεύουν για εξερεύνηση».

 

 

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος έδωσε στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας στη Βόρεια Κορέα. Είπε συγκεκριμένα ότι η διείσδυση της αγοράς των κινητών τηλεφώνων στη Βόρειο Κορέα φτάνει το 15% του πληθυσμού, που αναλογεί περίπου σε τρία εκατομμύρια κατοίκους και ότι η ανάπτυξη της αγοράς ήταν περιορισμένη εξαιτίας των ακριβών συσκευών που πρέπει να πληρώνονται σε ξένο νόμισμα.

 

 

Σημειώνεται ότι η «Orascom Investment Holdings» του Ναγκίμπ Σαουίρις κατάφερε να πάρει εξαίρεση από τα Ηνωμένα Έθνη για τη λειτουργία της Koryolink, παρά τις αυστηρές κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που γενικά χαρακτηρίζει παράνομη τη σύσταση εμπορικών κοινοπραξιών με εταιρείες της Βόρειας Κορέας για τις ξένες εταιρείες.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης