Μέχρι τα μέσα 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπογράψει συμφωνία με Αίγυπτο και Κύπρο, ως αποδέκτης νέου αγωγού φυσικού αερίου


 

 

 

 

 

«Πριν από τα μέσα του 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπογράψει μία συμφωνία για τη δημιουργία ενός αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Αιγύπτου – Κύπρου, με μοναδικό δικαιούχο την ίδια την  Ευρωπαϊκή Ένωση». Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Πετρελαίου της αιγύπτου κ. Τάρεκ Αλ Μουλά, μιλώντας στις εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Πετρελαίου» στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη «Egypt Independent».

 

 

 

Στην τελική υλοποίηση του προγράμματος θα συμβάλλουν οι μέχρι τώρα συμφωνίες της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και το Ιράκ και την Ιορδανία, συνεχίζει η αιγυπτιακή εφημερίδα.

 

 

 

Κατά την ομιλία του, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος περιέγραψε τη σημασία της ενέργειας ως μία ευκαιρία για τη δημιουργία νέων συμμαχιών, νέων αγορών και διεθνών συνεργασιών, τις οποίες μπορεί να ενισχύουν έτι περαιτέρω και βεβαίως την ισχυρή θέση της Αιγύπτου όλα τα διαρθρωτικά έργα που πραγματοποιούνται στη χώρα, στους λιμένες, τους αγωγούς και τα εργοστάσια παραγωγής φυσικού αερίου, αναφέροντας παράλληλα και το σπουδαίο ρόλο της νέας Διώρυγας του Σουέζ.

 

 

 

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συνεργασία Αιγύπτου και Κύπρου έθεσε τις βάσεις το 2009 και ενισχύθηκε σημαντικά με τις τριμερείς συνόδους και με την Ελλάδα, όπου πλέον η ενέργεια αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζητάνε οι Αρχηγοί των τριών κρατών.    

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης