Στην Αίγυπτο ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, για την προετοιμασία της Συνόδου Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου


 

Για την Αίγυπτο αναχωρεί στις 4 Ιανουαρίου ο Υπουργός Γεωργίας της Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης, όπου θα έχει επαφές ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τριμερής συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

 

 

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου είπε πως το ταξίδι του “δεν αφορά μόνο θέματα της θάλασσας. Αντιλαμβάνεστε ότι η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στη σύναψη αυτής της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Γι’ αυτόν το λόγο αναχωρώ σήμερα για την Αίγυπτο όπου θα συναντήσω πέντε Υπουργούς, εκείνους που έχουν παρόμοιες αρμοδιότητες με τις δικές μου. Θα συζητηθούν θέματα γεωργίας, βιοκαλλιέργειας, υδάτων, εμπορίας αγροτικών προϊόντων και διαχείρισης αποβλήτων”, σημείωσε.

 

 

Θα υπάρξει, είπε, μια νέα συνάντηση στις 10 του μηνός στην Αίγυπτο και θα τεθούν οι βάσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτές οι συναντήσεις. Ταυτόχρονα, σημείωσε, θα συζητήσουμε και το θέμα της προστασίας της Μεσογείου από τις δραστηριότητες για εξόρυξη όλων γενικά των χωρών στην περιοχή.

 

 

“Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η συνεργασία που επιχειρείται μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου θα είναι πολύ ωφέλιμη για όλους και για τον τόπο μας», πρόσθεσε.

 

 

Ακολούθως, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το τι ακριβώς θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου, ο κ. Κουγιάλης είπε: «Θα γίνει μια σύσκεψη τεχνοκρατών των τριών χωρών και θα ακολουθήσει η τριμερής με τους αρχηγούς κρατών/κυβερνήσεων των τριών χωρών, η οποία δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Θα γίνουν όλες αυτές οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις όπως η δική μου. Θα ακολουθήσουν και άλλοι Υπουργοί στην πορεία, με στόχο το συντομότερο δυνατό να συνάψουμε αυτήν τη συμφωνία την οποία θεωρούμε πολύ σημαντική».

 

 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τα οφέλη μιας τέτοιας συμφωνίας, ο κ. Κουγιάλης διευκρίνισε πως «είναι οικονομικά οφέλη για όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά αντιλαμβάνεστε, ότι θα συζητηθούν και θέματα ασφάλειας, όπως αυτό της προστασίας της Μεσογείου. Αν συμβεί ένα ατύχημα στη Μεσόγειο από τις δραστηριότητες που αφορούν στην εξόρυξη, καμιά χώρα δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει από μόνη της. Χρειάζεται μια ευρύτερη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα».

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης