Τι έγραψε ο Αιγυπτιακός Οικονομικός Τύπος στην Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου στη Λευκωσία, στις 21 Νοεμβρίου


 

 

 

Ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος αναφέρθηκε αρκετά εκτεταμένα στα αποτελέσματα της 5ης τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και των Προέδρων της Κύπρου κ.κ. Νίκου Αναστασιάδη και Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που έλαβε χώρα στη Λευκωσία στις 21 Νοεμβρίου.

 

 

 

Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου «MENA» ανέφερε ότι η συνάντηση ενίσχυσε την τριμερή συνεργασία, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς φυσικού αερίου και τουρισμού και με ιδιαίτερη αναφορά στο πρωτόκολλο τριμερούς συνεργασίας για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στην Ανατ. Μεσόγειο που υπέγραψαν η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά, ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Λακκοτρύπης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Shoukry. Επιπλέον, το πρακτορείο MENA αναφέρθηκε σε υπογραφή διμερών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, στους τομείς υγείας, επενδύσεων και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, επικοινωνιών και ασφάλειας, καθώς και πρωτοκόλλου συνεργασίας για ηλεκτρική διασύνδεση.

 

 

 

Κατά τα δημοσιεύματα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου στην στήριξη των σημαντικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στην αιγυπτιακή οικονομία τα τελευταία χρόνια, καθώς και του εκτεταμένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος της αιγυπτιακής κυβέρνησης. Κατά τον Αιγύπτιο ηγέτη, η τριμερής συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο μεταμορφώνει σταδιακά την Αίγυπτο σε περιφερειακό κέντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και εμπορίας ενεργειακών προϊόντων στην Μεσόγειο.

 

 

 

Ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, αναφερόμενος στα νέα, υπό ανάπτυξη κοιτάσματα φυσικού αερίου της Αιγύπτου, δήλωσε πως αυτά αναμένεται να βοηθήσουν την χώρα να διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές και να επιτύχει ενεργειακή ασφάλεια, ενώ παράλληλα θα συνδράμουν στην ανάπτυξη νέων βιομηχανικών και πετροχημικών μονάδων στην Αίγυπτο.

 

 

 

Σημειώνεται ότι μικρή αναφορά υπήρξε στα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, και στο εμβληματικό έργο της φύτευσης ελαιώνα, με ελαιόδεντρα από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο Σινά.

 

 

 

 

Πηγή: Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης