Το κρητικό τραγούδι που τραγούδησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, στον χειροτονηθέντα Μητροπολίτη Κανάγκας Θεοδόσιο, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου υποδέχτηκε θερμά χθες τον νέο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο και όλους τους ιεράρχες της Αλεξανδρινής και της Ελλαδικής Εκκλησίας, που ήρθαν να σταθούν δίπλα στον άξιο νέο ιεράρχη στη μεγάλη αυτή ημέρα της χειροτονίας του, που είχε πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι Καΐρου.

 

 

Ένα επίσημο γεύμα, που μετά την πνευματική τράπεζα της εκκλησίας, αποτέλεσε την υλική τράπεζα αγάπης, όπως την αποκάλεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, τονίζοντας τις ανθρώπινες στιγμές που είχε και ο Ιησούς Χριστός με τους μαθητές Του, τρώγοντας μαζί τους αραβική πίτα, σαν αυτή που μέχρι και σήμερα αποτελεί βασικό στοιχείο του τραπεζιού για τους λαούς της Μ. Ανατολής.      

 

 

Μέσα σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, καθώς ήδη προσεγγίζουμε τη μεγάλη ημέρα της Χριστιανοσύνης, αλλά και μέσα σε ένα εορταστικό διπλό κλίμα, τόσο από την χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Κανάνγκας όσο και της πανηγύρεως του Καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου, ακούστηκαν λόγοι αγάπης από τους Ιεράρχες Πατρών και Κυνουρίας και Μαντινείας, καθώς και χαιρετισμοί από τον Κύπριο Πρέσβη και τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στο Κάιρο, ενώ η όλη ατμόσφαιρα διανθίστηκε από όμορφες μελωδίες στο πιάνο και ακόμη περισσότερο από δημοτικά τραγούδια εμπνμευσμένα από την ελληνική μας παράδοση.

 

 

Η πιο όμορφη όμως και πιο ανθρώπινη στιγμή του γεύματος, ήταν όταν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, με την απλότητα του μεγάλου εκκλησιαστικού άνδρα που τον διακρίνει, του Πατριάρχη της αγάπης, αφιέρωσε στον χειροτονηθέντα Μητροπολίτη Θεοδόσιο, μέσα από την καρδιά του ένα παραδοσιακό κρητικό τραγούδι, κλείνοντας με τους στίχους: «Θεοδόσιε, χίλια χρόνια να ζήσεις, και η Κανάνγκα να χαίρεται να ζήσει…»   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης