Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄στο «CNN Greece»: «Υπάρχουν χώρες της Αφρικής που νιώθουν τεράστια την απειλή της τρομοκρατίας»


Την κραυγή αγωνίας των Χριστιανών που ζουν στην Αφρική και ζουν υπό την απειλή της τρομοκρατίας εξέφρασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Θεόδωρος Β’, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.

 

 

«Δεν είμαστε τρομοκρατημένοι, αλλά μάς ανησυχεί πότε η τρομοκρατία θα χτυπήσει τη δική μας πόρτα… Δεν ξέρουμε τί μάς επιφυλάσσει το αύριο. Ξέρουμε ότι είναι ένας κίνδυνος (ΣΣ. του ISIS) που θα χτυπήσει την πόρτα της κάθε εκκλησίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

 

 

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το CNN Greece, «ορθόδοξοι ναοί κλείνουν και οι Μητροπολίτες στην Αγία και Ιερά Σύνοδο, πριν από 20 ημέρες, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετέφεραν το καθεστώς τρόμου που βιώνουν οι κάτοικοι, Χριστιανοί και μη, στην Αφρική.

 

 

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

 

 

 

Ήδη δύο ναοί στη Λιβύη, τη χώρα που συνορεύει με την Αίγυπτο και στην οποία έχει την έδρα του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έκλεισαν, καθώς οι τζιχαντιστές απείλησαν τη ζωή ιερέων και των πιστών.

 

 

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στα σύνορα του Καμερούν με την Νιγηρία, την Τύνιδα και τη Λιβύη. Εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τρομοκρατικά χτυπήματα», επισημαίνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

 

 

 

Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

 

 

 

Επικίνδυνη αποστολή, που μπορεί να τούς κοστίσει την ίδια τους τη ζωή, είναι και η προσπάθεια να προσεγγίσουν οι ιερείς τις περιοχές που διαβιεί το ποίμνιό τους και βρίσκονται στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής των τζιχαντιστών.

 

 

Η τρομοκρατία τρέπει πολλούς Χριστιανούς της Μαύρης Ηπείρου σε φυγή. Αναγκάζονται, να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους και την περιουσία τους, προκειμένου να αναζητήσουν ασφαλή ζωή στην Ευρώπη.

 

 

 

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

 

 

Ο Προκαθήμενος του δεύτερου τη τάξει Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Θεόδωρο Β΄.

 

 

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το CNN Greece, «το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με προστάτη του τον Απόστολο Μάρκο βρίσκεται στη φυσική του έδρα για δύο χιλιάδες χρόνια. Οι Έλληνες και οι Χριστιανοί συνυπάρχουν αρμονικά με τους Αιγύπτιους για δύο χιλιετίες», προσθέτοντας ότι «ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κηρύττει για το Ισλάμ της ειρήνης και της αγάπης, που πόρρω απέχει από το Ισλάμ του μίσους και της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών».

 

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες του CNN Greece, o Mαρωνίτης Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Καρδινάλιος Μπεχάρα Μπούτρος Αλ Ράχι, πήρε την πρωτοβουλία συνάθροισης, τις προσεχείς ημέρες, στη Συρία των Προκαθημένων των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, καθώς και των ηγετών όλων των Χριστιανικών δογμάτων για να απευθύνουν από κοινού μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης