Θερμή υποδοχή από το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, που έδωσε τις πατρικές του ευχές για το νέο ξεκίνημα


 

 

 

 

«Από Θεού άρξασθαι»…

 

 

 

Αυτό τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια οι υπεύθυνοι του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, υποδεχόμενοι θερμά και με όλη την επισημότητα τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 11 Μαρτίου.

 

 

 

Μεγάλη η μέρα για το ιστορικό σωματείο, άνοιξε πάλι τις πύλες του εδώ και 2-3 μέρες, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλα Βαδή, να υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι θερμά τον Δεύτερο τη τάξει των ορθόδοξων Πατριαρχών σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Θερμά και τα λόγια και οι ευχές και από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, που συνοδευόταν από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Καθηγούμενο Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο και τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Μόσχας στο Κάιρο π. Βίκτωρα.

 

 

 

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος θέλησε να ελέγξει και την πλήρως ανακαινισμένη κουζίνα του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, ένα έργο που συντελέστηκε με την οικονομική στήριξη τόσο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου όσο και της Μεγάλης Ευεργέτιδος της καϊρινής παροικίας Αικατερίνης Σοφιανού Μπελεφάντη.

 

 

 

Ο Μακαριώτατος συνεχάρη για το έργο και μάλιστα έδωσε και συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του, καθώς είναι γνωστό ότι αγαπάει ιδιαίτερα την ελληνική κουζίνα και μάλιστα την Κρητική κουζίνα, καταγόμενος ο ίδιος από τη λεβεντογέννα Κρήτη.

 

 

 

Μάλιστα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους υπευθύνους του Κέντρου για τις πολύ ωραίες νέες και προπάντων ελληνικές γεύσεις του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, δίνοντας την ευλογία του και για πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από το Ελληνικό Κέντρο, τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν θερμά, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Νικόλα Βαδή, που ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας εκ μέρους όλου του ΔΣ, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Γαράουι, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου κ. Μιχάλης Μπίσκος, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης