Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Αγαπούμε όλους τους λαούς της γης, αλλά δε θα αφήσουμε κανέναν να καπηλεύσει την ιστορία μας» (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Με τρεμάμενη τη φωνή, με την αγωνία του Ιεράρχη που θέλει να βλέπει πάντοτε υψηλά την Πατρίδα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ συγκίνησε όσους τον ακούσανε στην εκδήλωση του «Πτολεμαίου», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το βράδυ, λίγες ώρες πριν από το συλλαλητήριο της Αθήνας.

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ναι, η Μακεδονία μας είναι Ελληνική», βροντοφώναξε, με τους Αλεξανδρινούς Αιγυπτιώτες να χειροκροτούν και τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου να τους καλεί όλους να ψάλλουν μαζί τον Εθνικό Ύμνο.

 

 

 

Μέσα σε μία πανεθνική ατμόσφαιρα, στην εκδήλωση ενός από τα ιστορικότερα παροικιακά σωματεία, του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄», παρουσία του Γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, της Προέδρου του φιλοξενόντος Σωματείου κας Λιλίκας Θλιβίτου, και διπλωματικών αρχών της πόλεως, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος είπε συγκεκριμένα:

 

 

 

«Θέλω σαν Πατριάρχης, εδώ από την ελληνική Αλεξάνδρεια, να υψώσουμε σήμερα, σαν απόγονοι του Αλεξάνδρου, που αγάπησε και τίμησε αυτόν τον τόπο, τον πιο αγαπημένο του τόπο μετά την Μακεδονία, τη γενέτειρά του, να υψώσομε σήμερα τη φωνή μας: «Ναι, η Μακεδονία μας είναι Ελληνική».

 

 

 

Δεν έχει σημασία, παιδιά μου, αν οι φωνές μας σήμερα είναι λίγες, αν οι φωνές αύριο στην Ελλάδα είναι εκατομμυρίων ανθρώπων…

 

 

 

Δεν θα αφήσουμε να καπηλεύσουνε την ιστορία μας!

 

 

 

Παιδιά μου, τί μίλησε ο Καβάφης; Για την ελληνική λαλιά!

Τι έφερε ο Μ. Αλέξανδρος στα μήκη και πλάτη του κόσμου; Την ελληνική λαλιά!

 

 

 

Γι’ αυτό, λοιπόν, αγαπούμε όλους τους λαούς της γης. Θέλομε να έχουν την ιστορία τους. Να έχουν την παράδοση.

 

Αλλά, δε θα καπηλεύουνε τη δική μας ιστορία, τα ιερά μας και τα όσια.

 

 

 

Γι’ αυτό, με το ποίμνιό μου, με τους Άρχοντες που με πλαισιώνουν στην έδρα του Πατριαρχείου, να διακηρύξω: «Ναι, η Μακεδονία μας είναι Ελληνική!»…»

 

 

 

Αμέσως μετά, όλοι μαζί με τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄, έψαλαν τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

 

 

 

«Ζήτω η Ελλάδα μας!», αναφώνησε στο τέλος ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος.

 

 

 

«Ζήτω η Μακεδονία μας!», κατέληξε, καταχειροκροτούμενος…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης