Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» για την απώλεια της μεγάλης Αιγυπτιώτισσας Στέλλας Κυριάζη


 

 

 

 

Η Στέλλα Κυριάζη μπορεί να μην είχε πτυχία από Πανεπιστήμια και Σχολές, ήταν όμως μία σοφή Αιγυπτιώτισσα, που είχε κατακτήσει έναν πλούτο γνώσεων μέσα από το Πανεπιστήμιο της ζωής, και μάλιστα στο πλευρό του μεγάλου επιχειρηματία και συζύγου της, Κυριάκου Κυριάζη, καταγράφοντας μία σειρά από εμπειρείες και γνώσεις στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα.

 

 

 

 

Την ίδια στιγμή, φρόντιζε όσο μπορούσε τα ελληνικά σωματεία της Αιγύπτου, ξεχωριστή θέση για την οποία είχε ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄», στο πλευρό του οποίου ήταν τα τελευταία χρόνια η αξέχαστη Στέλλα Κυριάζη, η οποία μάλιστα το επισκέφθηκε πρόσφατα και είχε γίνει θερμά τότε δεκτή από την Πρόεδρο του ιστορικού Σωματείου Δρ Λιλίκα Θλιβίτου.

 

 

 

 

Έτσι, το τραγικό νέο της ξαφνικής της απώλειας, συγκλόνισε τον «Πτολεμαίο», που έβγαλε αμέσως ανακοίνωση, θρηνώντας το χαμό της μεγάλης Αιγυπτιώτισσας και Αρχόντισσας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της παροικίας.

 

 

 

 

Στην ανακοίνωση αυτή, το ΔΣ του «Πτολεμαίου» αναφέρει:

 

 

 

 

«Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την αδόκητη εκδημία της Στέλλας Κυριάζη και υποβάλλουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια, τόσο στους οικείους της όσο και στους άμεσους συνεργάτες της στους φορείς που εκείνη προσωπικώς επιστατούσε.

 

 

 

 

Η Στέλλα Κυριάζη, με τον αδαμάντινο χαρακτήρα της και τη μεγάλη της καρδιά, δίδαξε σε όλους τί σημαίνει η αληθινή αρχοντιά και μητρικότητα. Πάντοτε παρείχε μαθήματα ανυπόκριτης αγάπης, κυρίως με τον απλό τρόπο του βίου της. Με διακριτικότητα, πάντοτε συνεργούσε αποτελεσματικά, ώστε η ειρήνη και η ομόνοια να υπερισχύουν στην Κοινότητα των Ελλήνων της Αιγύπτου. Άλλες φορές, όταν έκρινε απαραίτητο, και μόνο με τη δημόσια παρουσία της, τιμούσε διάφορες ανιδιοτελείς προσπάθειες. Ειδικά προς τον Σύλλογό μας, εκτιμώντας το έργο του ως αντάξιο της παραδόσεώς του, έδειξε ένα προσωπικό, σταθερό, ηθικό και μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

 

 

Προσευχόμαστε όπως ο Κύριος την έχει αναπαυομένη στις αγκάλες του. Εμείς, δε, να συνεχίσουμε, όχι μόνο να τη μνημονεύουμε, αλλά και να την έχουμε έμπρακτο ες αεί πρότυπο βίου προς μίμηση.

 

 

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας                       Η Πρόεδρος

Δημήτριος Καλομοιράκης           Δρ Λιλίκα Θλιβίτου»

 

 

 

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη της αξέχαστης Στέλλας Κυριάζη!

 

 

 

 

(ΣΣ. Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του «Πτολεμαίου», από την τελευταία επίσκεψη στο χώρο, της αείμνηστης Στέλλας Κυριάζη)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης