Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με αφορμή την 6η επέτειο από την Επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου του 2011


 

 

 

 

 

 

 

 

«Η Αιγυπτιακή Επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου 2011 θα παραμείνει ένα κομβικό σημείο στην ιστορία της χώρας», δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, με αφορμή τη σημερινή έκτη επέτειο της Επανάστασης.

 

 

 

 

«Πρόκειται για μία Επανάσταση που εξέφρασε την επιθυμία των Αιγυπτίων για αλλαγή και την προσδοκία τους να κτίσουν ένα νέο μέλλον για το Έθνος», προσέθεσε ο Αιγύπτιος ηγέτης.

 

 

 

 

«Αγαπητέ μου Αιγυπτιακέ λαέ, η Επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου θα παραμείνει πάντοτε ένα καθοριστικό σημείο στην ιστορία της χώρας, όπου οι ελπίδες ήταν τεράστιες στο ξεκίνημά της, όπως όμως επίσης τεράστια ήταν η άνευ προηγουμένου αναστάτωση που ακολούθησε όταν η Επανάσταση ξέφυγε από τον πραγματικό της σκοπό και πέρασε στα χέρια ανθρώπων με συμφέροντα και σκοπούς εναντίον της πατρίδας», προσέθεσε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, τονίζοντας ότι η Αιγυπτιακή Επανάσταση ξαναπήρε τη σωστή της πορεία, με την Επανάσταση της 30ής Ιουνίου του 2013, με τον Αιγυπτιακό λαό να επανακτά το δικαίωμά του να διατηρήσει την ταυτότητά του και να αποφασίζει για το μέλλον του», καταπολεμώντας «τρομοκρατικές και σκοτεινές ομάδες».

 

 

 

 

Μέσα από ένα συγκινητικό λόγο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τίμησε τις ψυχές των 800 και πλέον μαρτύρων που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για την πατρίδα τους, στους αγώνες των 18 ημερών όπου διήρκησε η Αιγυπτιακή Επανάσταση, με κεντρικό σημείο την Πλατεία Ταχρίρ, το 2011, όπου από τις 25 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου αγωνίστηκαν για να απομακρύνουν από την εξουσία τον Χόσνι Μουμπάρακ. «Οι θυσίες τους θα αποτελούν μία τιμή και θα εμπνέουν το λαό της Αιγύπτου», καθιστώντας και πάλι την Αίγυπτο ως μία «ελεύθερη χώρα για όλους τους πολίτες της».

 

 

 

 

Συγχρόνως, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε ότι ο λαός της χώρας διεξάγει τώρα έναν αγώνα για την ανάπτυξη της χώρας και την οικονομική της αναδιάρθρωση», μην παραλείποντας να επισημάνει τα προβλήματα που προέκυψαν από το 2011 και έκτοτε στον τουρισμό και στις ξένες επενδύσεις, καθώς επίσης και στην εφαρμογή φορολογικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν το 2014, που πάντως οδηγούν στη σταθεροποίηση της οικονομίας, και κάνοντας ειδική αναφορά στον τεράστιο αγώνα που δίνει η χώρα εναντίον της τρομοκρατίας.

 

 

 

 

«Οι προσπάθειες του λαού μας τα τελευταία έξι χρόνια, δεν πήγαν χαμένες. Κτίζουμε το νέο μέλλον της χώρας μας», κατέληξε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης