Ο Τέρενς Κουΐκ, από το Κάιρο: «Νιώθω την Αίγυπτο, δεύτερη πατρίδα μου» (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Ο λόγος δεν ήταν τουριστικός, αλλά καθαρά συμβολικός της επίσκεψης, στις 3 Μαΐου, του Τέρενς Κουΐκ, στις Πυραμίδες και το Χαν Χαλίλι… Άλλωστε, τις έχει επισκεφθεί ο ίδιος πολλές φορές με τη δημοσιογραφική του ιδιότητα κατά το παρελθόν.

 

 

 

 

Όπως όμως δήλωσε αποκλειστικά στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών ήθελε με αυτόν το τρόπο να δείξει την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην ανάγκη τόνωσης του αιγυπτιακού τουρισμού και την ξεκάθαρη πεποίθησή του ότι η Αίγυπτος είναι μία χώρα ασφαλής για όλους τους τουρίστες – και δη τους Έλληνες, θέση που παρουσίασε ο ίδιος επίσημα τόσο κατά τη συνάντησή του με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μακράν όσο και μιλώντας κατά την 3η συνάντηση του Ελληνοαιγυπτιακού επιχειρηματικού συμβουλίου που διεξήχθη κατά την ίδια ημέρα στο Κάιρο.

 

 

 

 

 

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Αιγυπτιακός πολιτισμός αποτελεί μία παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», τόνισε στο ΑΠΕ ο κ. Κουΐκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο αιγυπτιακός τουρισμός αυξήθηκε κατά 51% μέσα σε ένα χρόνο, «αν και ο δρόμος είναι μακρύς» για να φτάσει τις επιδόσεις των παλαιών ετών, προσέθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.

 

 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Κουΐκ επεσήμανε την προσπάθεια της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά να αναδείξει από κοινού – σε δύο σκέλη- τη σημασία του ελληνικού και του αιγυπτιακού τουρισμού, ειδικά μέσα από το πρόγραμμα που αναπτύσσεται με τις κρουαζιέρες.

 

 

 

 

«Εμείς που έχουμε επίσης έναν αρχαίο πολιτισμό, όταν βρισκόμαστε στις Πυραμίδες, τη Σφίγγα, την αρχαία Αίγυπτο, βρισκόμαστε εδώ με πάρα πολύ σεβασμό», προσέθεσε ο κ. Κουΐκ, μιλώντας και για τη σύντομη περιήγηση που είχε στα θαυμάσια σοκάκια του Χαν Ελ Χαλίλι.

 

 

 

 

Και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατέληξε: «Ελπίζω ότι μέσα από αυτήν την «αντάρα», όχι μόνον της διεθνούς τρομοκρατίας αλλά και εκείνων που δε σέβονται τους πολιτισμούς, ότι ο πολιτισμός θα είναι αυτός που τελικά θα επικρατήσει, γιατί απαρτίζεται από τα σκαλοπάτια που πέρασε η Ανθρωπότητα, από ανθρώπους οι οποίοι άφησαν τέτοια βαριά κληρονομιά, σε πολλά μέρη του κόσμου, στην Ιορδανία, στην Κίνα, το Ιράκ, και βεβαίως στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο, με την οποία μάς συνδέουν πολλά κοινά».

 

 

 

 

Ανάλογες δηλώσεις στήριξης της Αιγύπτου και του τουρισμού στη Χώρα των Φαραώ και του Νείλου έκανε ο κ. Κουΐκ και κατά τη συνάντησή του και με την Αιγυπτία Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μακράν.

 

 

 

 

Όπως μάλιστα ανακοινώσανε αποκλειστικά στο ΑΠΕ οι δύο Υπουργοί, η Αιγυπτία Υπουργός Διασποράς αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να έχει συναντήσεις όπου θα ενισχύσει τον τομέα των Αποδήμων Αιγυπτίων μέσα από την ελληνική τεχνογνωσία, αλλά και μέσα από κοινές ελληνοαιγυπτιακές δράσεις για τον τουρισμό (κυρίως μέσα από Αιγυπτίους και Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό), γεγονός για το οποίο θα έχει συνάντηση και με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, μία πρωτοβουλία που στηρίζει και ο κ. Κουΐκ, ο οποίος κατέληξε μιλώντας και πάλι (και αργότερα στις εργασίες της 3ης συνάντησης του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, παρουσία μάλιστα και του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου κ. Τάρεκ Καμπίλ) για το θέμα της ασφάλειας που θα πρέπει να αισθάνονται στην Αίγυπτο οι τουρίστες όλου του κόσμου, τονίζοντας: «Η Αίγυπτος είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Και την ασφάλεια αυτή, την αισθάνεσαι έντονη στους δρόμους της πόλης, πολύ περισσότερο από πολλές άλλες πόλεις του κόσμου…»

 

 

 

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΪΚ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

 

 

 

 

Η ιστοσελίδα egynews.net, σε δημοσίευμα με τίτλο: «Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας: Η Αίγυπτος είναι ασφαλής χώρα για τουρισμό και επενδύσεις», αναφέρεται στην ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουΐκ, στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Αιγυπτίων Επιχειρηματιών στο Κάιρο, παρουσία και του του Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, κ. Tάρεκ Καμπίλ.

 

 

 

 

Ιδιαίτερα προβάλλεται η δήλωση του κ. Κουΐκ ότι αισθάνεται την Αίγυπτο ως δεύτερη πατρίδα του, μετά από τις πολλές επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε αυτή τη χώρα, καθώς και η επισήμανσή του ότι επισκέπτεται τουριστικές περιοχές της Αιγύπτου και φωτογραφίζεται σε αυτές, θέλοντας να στείλει μήνυμα ότι η Αίγυπτος είναι ασφαλής προορισμός για όλους, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους επενδυτές.

 

 

 

 

Τονίζεται επίσης και η έμφαση που έδωσε ο κ. Κουΐκ στον τομέα του τουρισμού, ως έναν από τους σημαντικότερους για την ανάπτυξη της οικονομίας των δύο χωρών, και στην επιδίωξη για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα αυτό.

 

 

 

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισε επίσης ότι η ανταλλαγή επισκέψεων και επαφών μεταξύ επιχειρηματιών και επιχειρηματικών ενώσεων από τα δύο κράτη συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών τους σχέσεων. Ο κ. Κουΐκ έκανε επίσης ειδική αναφορά τόσο στα μέτρα που έχουν ληφθεί από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα, όσο και στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Αντίστοιχα ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν σε πολλές εφημερίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και καλύφθηκαν και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ στην Αιγυπτιακή τηλεόραση.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης