Ο Τέρενς Κουΐκ για την τριμερή Διασποράς στην Κύπρο: «Η επιστροφή των θησαυρών» και η νεολαία, τα επόμενα προγράμματα του «ΝΟΣΤΟΣ»


 

 

 

 

«ΝΟΣΤΟΣ – Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» και «ΝΟΣΤΟΣ – ΤΑ ΝΙΑΤΑ» είναι τα δύο νέα Προγράμματα της τριμερούς συνεργασίας για θέματα Διασποράς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

 

 

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, που πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου και η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ.

 

 

Το Πρόγραμμα “NOSTOS – ΤHE RETURN OF THE TREASURES” προτάθηκε από τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Τ. Κουΐκ, το Πρόγραμμα “NOSTOS – YOYTH” από την κα Μάκραμ, με τόπο πραγματοποίησής τους το Λονδίνο, τέλος Οκτωβρίου, μετά από εισήγηση του Κύπριου Επιτρόπου κ. Φωτίου.

 

 

Ένα μήνα πριν, τον Σεπτέμβριο, 10 φοιτητές από κάθε χώρα θα πραγματοποιήσουν περιοδεία με τριήμερες στάσεις σε Αθήνα, Λευκωσία και Κάιρο, έχοντας κατά σειρά στην ατζέντα τους την πραγματοποίηση στρογγυλών τραπεζιών, με θέματα την επιστροφή των θησαυρών, την παιδεία και τον τουρισμό.

 

 

Τα διπλωματικά επιτελεία των τριών κυβερνητικών στελεχών θα επεξεργαστούν και δύο παράλληλες δράσεις στη συνάντηση του Λονδίνου, που θα αφορούν την επιχειρηματικότητα και τον ιατρικό κλάδο.

 

 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ: «Το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» ήταν επιβεβλημένο να μπει στην ατζέντα μας, γιατί και οι τρεις χώρες έχουμε ματώσει από την αρπαγή του αρχαιολογικού μας πλούτου. Και επιπλέον, έχουμε και την καταστροφή του Κυπριακού πλούτου από τις δυνάμεις εισβολής στα Κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Με τη βοήθεια της Ομογένειας των τριών χωρών και με τη σχετική προπαρασκευή που θα κάνουν οι νεολαίοι μας τον Σεπτέμβριο, στη δική τους περιοδεία στις τρεις χώρες μας, με την αναμφισβήτητη πολιτιστική κληρονομιά, νομίζω ότι εκεί στην καρδιά του Λονδίνου θα ανεβάσουμε σε πολύ υψηλό σημείο το επίπεδο της επικοινωνίας του αιτήματός μας για την επιστροφή των θησαυρών.

 

 

Εξάλλου, πρόσφατα σε αυτό το θέμα και ειδικότερα για τα γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας».

 

 

 

 

 

2 responses to “Ο Τέρενς Κουΐκ για την τριμερή Διασποράς στην Κύπρο: «Η επιστροφή των θησαυρών» και η νεολαία, τα επόμενα προγράμματα του «ΝΟΣΤΟΣ»”

  1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΑΣ says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΥΧΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΠΟΥ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΗΧΗΣΕΙ ΗΔΗ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

  2. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΑΣ says:

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΤΟΣ 1 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΝΟΣΤΟΣ 2 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΗΔΗ ΟΜΑΔΔΑ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΕΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ /ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΛΠΙΖΩΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΥΧΩΜΕ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ….

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης