Στην Αίγυπτο σύντομα ο ΥΦΥΠΕΞ Αντ. Διαματάρης – Έχει προσκληθεί για τα Θυρανοίξια του Αγ. Κωνσταντίνου Καΐρου


 

 

 

Το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια και γενικότερα ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός βρίσκεται στο άμεσο ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Αντώνη Διαματάρη.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διαματάρης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τα Θυρανοίξια του ιερού Κοινοτικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου.

 

 

Ήδη, ο ίδιος έχει προσκληθεί επίσημα και πολύ σύντομα θα απαντήσει σχετικά.

 

 

Κατά την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, θεωρείται μάλλον σίγουρη η μετάβασή του και στην Αλεξάνδρεια για να δει και τον Αλεξανδρινό Ελληνισμό αλλά και να επισκεφτεί την έδρα του παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθοδοξίας.

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Διαματάρης έχει ενημερωθεί επί μακρόν για τα θέματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού από τον προκάτοχό του πρώην ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουΐκ, κατά την ημέρα παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου, στις 9 του περασμένου Ιουλίου.

 

 

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Διαματάρης δέχτηκε σε συνάντηση και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή από τον οποίον επίσης ενημερώθηκε για τα θέματα του Ελληνισμού της αιγυπτιακής πρωτεύουσας στις 11 Ιουλίου.

 

 

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, της οποίας ο κ. Διαματάρης ήταν εκδότης, έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

Συγκεκριμένα, ο «Εθνικός Κήρυκας», η εφημερίδα  που έχει συνδέσει πλέον την ιστορία της και όλη την ύπαρξή της με τον κ. Διαματάρη, ιδρύθηκε από τον Πέτρο Τατάνη στις 2 Απριλίου του 1915, ο οποίος είχε μεταναστεύσει από το 1905 στη Νέα Υόρκη, κατευθυνόμενος όμως από το Κάιρο, όπου είχε ζήσει και ασχοληθεί με το εμπόριο κάποια χρόνια.

 

 

Έτσι, ο νέος Υφυπουργός αποτελεί τον επικεφαλής μίας εφημερίδας, που όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη στην ομογένεια, αλλά ουσιαστικά έχει ιδρυθεί πριν από εκατό και πλέον χρόνια από έναν Έλληνα που έζησε στην Αίγυπτο και έγινε για κάποια χρόνια Αιγυπτιώτης, τον Πέτρο Τατάνη.

 

 

Μάλιστα, ο Πέτρος Τατάνης έμεινε στο τιμόνι της εν λόγω εφημερίδας μέχρι το 1933.

 

 

Ακολούθησαν άλλοι ιδιοκτήτες.

 

 

Και το 1979, την ανέλαβε ο νυν ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

 

 

Ο κ. Διαματάρης διατηρεί μέχρι τώρα άριστες επαφές με Αιγυπτιώτες ανά τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης