Το μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ για την επέτειο του «ΟΧΙ» προς όλους τους Απόδημους Έλληνες


 

 

 

 

 

Στην προσφορά των Αποδήμων Ελλήνων στους αγώνες του Έθνους κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ.

 

 

 

«Ο αγώνας αυτός πέτυχε, γιατί οι Έλληνες διέθεταν και διαθέτουν ανάστημα ψυχής, ιστορική μνήμη και πίστη στα όσια και τα ιερά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ.

 

 

 

Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Τέρενς Κουΐκ, που μπορείτε να διαβάσετε και στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, έχει ως εξής:  

 

 

 

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία του έθνους μας, αφ’ ενός για την επιμονή ενός λαού να πολεμά μέχρις εσχάτων για τα δίκαια του γένους και αφ’ ετέρου για την απόλυτη ενότητα των Ελλήνων σε ένα αγώνα για ένα κόσμο φωτισμένο από τις αξίες του κλασσικού πολιτισμού κι όχι βυθισμένο στο έρεβος του μίσους και του ολοκληρωτισμού.

 

 

 

Και πέτυχε ο αγώνας αυτός, γιατί οι Έλληνες διέθεταν και διαθέτουν ανάστημα ψυχής, ιστορική μνήμη και πίστη στα όσια και τα ιερά.

 

 

 

Ο Ελληνισμός της διασποράς στάθηκε όπως πάντα στο πλευρό της πατρίδας. Έλληνες κατατάχθηκαν στα συμμαχικά στρατεύματα και πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας. Πατριώτες ήρθαν στην πατρίδα και κατατάχθηκαν εθελοντές για να πολεμήσουν κάτω από την Ελληνική σημαία, ενώ μετά πήγαν στη Μέση Ανατολή και πολέμησαν για όλη τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Στο τέλος του πολέμου επέστρεψαν στις πατρίδες τους για να ζήσουν ως ομογενείς Έλληνες και να υπηρετήσουν την κοινή υπόθεση του παγκόσμιου Ελληνισμού. Και σήμερα ο απανταχού Ελληνισμός, μέσα από την οργανωμένη παρουσία και δράση του λειτουργεί ως καταλύτης και στερεή βάση για την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εθνικής αλληλεγγύης και ομοψυχίας».

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης