Στο πλευρό της Πολιτείας βρίσκονται οι Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, βεβαίωσαν τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουΐκ, οι Γ. Σιόκας και Μ. Γκρουνστέιν (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

«Η ελληνική Αλεξάνδρεια είναι πάντα στο πλευρό της μητέρας πατρίδας, του μητροπολιτικού κέντρου, και θα συνδράμουμε όσο μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε η σχέση αυτή να διατηρηθεί για πολύ ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, κατά τη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ, που επισκέφθηκε από τις 2 έως τις 4 Μαΐου την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

 

 

 

 

«Καλωσορίζουμε ένα φίλο και όχι απλά έναν πολιτικό, ο οποίος ήρθε και με απαντήσεις σε προβλήματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και χαιρόμαστε που σάς έχουμε κοντά μας» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουΐκ ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του στο νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη, καθώς και στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, τονίζοντας ότι οι πρεσβυγενείς Κοινότητες των Ελλήνων που διαμένουν στη Χώρα του Νείλου έχουν και τη θεσμική και την προσωπική του στήριξη, προτρέποντας όλους να συνεργαστούν σε πνεύμα ομόνοιας – όπως πάντα κάνουν – και να τόν ενημερώνουν πάντοτε για ό,τι θέματα αφορούν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.

 

 

 

 

 

«Όντως προχωρούν κάποια θέματα που ήδη τέθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου», κατέληξε ο κ. Κουΐκ, για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις στο μέλλον.    

 

 

 

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και το βίντεο με τις παραπάνω δηλώσεις:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης