Όλες οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του 1821, σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, από τις 22 έως τις 25 Μαρτίου


 

 

 

 

Από την Παρασκευή 22 Μαρτίου, θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις στην Αιγυπτιώτικη παροικία στη Χώρα του Νείλου, για την Εθνική μας επέτειο, με τη σχολική εορτή των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Αλεξανδρείας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, και όπου οι μαθητές της Τοσιτσαίας και του Αβερωφείου θα τιμήσουν τον αγώνα των Ηρώων του 1821.

 

 

Το ίδιο βράδυ, στο Κάιρο, και πιο συγκεκριμένα στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση με την παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας, όπου το ιστορικό σωματείο της ακριτικής αυτής πόλης της Ελλάδας, θα επισκεφθεί την αιγυπτιακή πρωτεύουσα και θα προσφέρει σε όλη την παροικία μία υπέροχη παρουσίαση παραδοσιακών χορών της πατρίδας μας, αφιερωμένων στην Εθνική μας Εορτή. Θα ακολουθήσει δεξίωση, όπου είναι προσκεκλημένη όλη η παροικία από το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.  

 

 

Το πρωί του Σαββάτου, 23 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν οι σχολικές εορτές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, στο κτίριο του Σπετσεροπουλείου, στην Ηλιούπολη.

 

 

Ενώ για την επομένη, «η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, ανακοινώνει ότι την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, και ώρα 11.00 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Ηλιούπολης), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Δοξολογία για την Επέτειο της Εθνικής μας εορτής. Θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση στον περίβολο του Ναού», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας.

 

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, 24 Μαρτίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης θα παραχωρήσει δεξίωση για την Εθνική μας εορτή στην ιστορική προξενική κατοικία στην Αλεξάνδρεια, όπου είναι προσκεκλημένη όλη η παροικία και όπου ένα σημαντικό μέρος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων Φλώρινας.

 

 

Οι εκδηλώσεις για την μεγάλη θρησκευτική εορτή αλλά και την Εθνική επέτειο του 1821 στην Αλεξάνδρεια, θα επικεντρωθούν στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον πανηγυρίζοντα περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προστεί η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία στον περίβολο του ναού, από τον Γ. Πρόξενο κ. Αθ. Κοτσιώνη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ.Εδμόνδο Κασιμάτη.

 

 

Οι εκδηλώσεις για όλη την Αίγυπτο και για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, θα κορυφωθούν στο Κάιρο, όπου τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου και ώρα 19.30 -21.30 θα δοθεί η καθιερωμένη δεξίωση για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής στην Πρεσβευτική Κατοικία, και όπου την παροικία και τις ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες θα υποδεχτεί ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης. Αμφότερες τις εκδηλώσεις καλείται να τιμήσει με την παρουσία της η παροικία μας καθώς και παρεπιδημούντες Έλληνες και Κύπριοι.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης