Οι εκλογές νέων Αρχιερέων και η ανανέωση της Ιεραρχίας, θα σηματοδοτήσουν τις αυριανές εργασίες της Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας


 

 

 

 

Όπως λέμε στην πολιτική ζωή της κάθε χώρας, κανένας ανασχηματισμός δεν ανακοινώνεται από πριν. Αυτό συμβαίνει και στην εκκλησιαστική πραγματικότητα, πόσω μάλλον δε στα παλαίφατα Πατριαρχεία μας.

 

 

Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθούμε στις πληροφορίες που ήδη υπάρχουν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που ξεκινούν αύριο.

 

 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, αύριο το πρωί αναμένεται ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος να προτείνει στην Ιεραρχία να προχωρήσει σε εκλογές νέων Επισκόπων.

 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκλογές δε θα αφορούν μόνον την εκλογή της Μητρόπολης Αξώμης με έδρα την Αντίς Αμπέμπα.

 

 

Θα περιλαμβάνουν σίγουρα και άλλες περιοχές της Αφρικής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ακόμη εκλογές σε κεντρικές αφρικανικές χώρες.

 

 

Βεβαίως, τίποτα δεν ισχύει, εάν δε συγκληθεί η Ιεραρχία.

 

 

Όμως, Ιεράρχης που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πατριάρχη της Αγάπης, τον Πατριάρχη Θεόδωρο, θεωρεί ότι σκοπός του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής είναι να ενισχύσει κατά πολύ την Ιεραρχία, με νέα στελέχη.

 

 

Αυτό θα φανεί από αύριο.

 

 

Και σε αυτήν την περίπτωση, θα αποδειχθεί ότι βεβαίως θα συζητηθούν σημαντικά θέματα στις εργασίες της Συνόδου. Αλλά, τελικά, οι εκλογές είναι εκείνες που θα σηματοδοτήσουν ξεκάθαρα τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που ξεκινούν αύριο, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Θεοδώρου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης