Οι εκλογές νέων Αρχιερέων και η ανανέωση της Ιεραρχίας, θα σηματοδοτήσουν τις αυριανές εργασίες της Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας


 

 

 

 

Όπως λέμε στην πολιτική ζωή της κάθε χώρας, κανένας ανασχηματισμός δεν ανακοινώνεται από πριν. Αυτό συμβαίνει και στην εκκλησιαστική πραγματικότητα, πόσω μάλλον δε στα παλαίφατα Πατριαρχεία μας.

 

 

Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθούμε στις πληροφορίες που ήδη υπάρχουν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που ξεκινούν αύριο.

 

 

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, αύριο το πρωί αναμένεται ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος να προτείνει στην Ιεραρχία να προχωρήσει σε εκλογές νέων Επισκόπων.

 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκλογές δε θα αφορούν μόνον την εκλογή της Μητρόπολης Αξώμης με έδρα την Αντίς Αμπέμπα.

 

 

Θα περιλαμβάνουν σίγουρα και άλλες περιοχές της Αφρικής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις ακόμη εκλογές σε κεντρικές αφρικανικές χώρες.

 

 

Βεβαίως, τίποτα δεν ισχύει, εάν δε συγκληθεί η Ιεραρχία.

 

 

Όμως, Ιεράρχης που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πατριάρχη της Αγάπης, τον Πατριάρχη Θεόδωρο, θεωρεί ότι σκοπός του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής είναι να ενισχύσει κατά πολύ την Ιεραρχία, με νέα στελέχη.

 

 

Αυτό θα φανεί από αύριο.

 

 

Και σε αυτήν την περίπτωση, θα αποδειχθεί ότι βεβαίως θα συζητηθούν σημαντικά θέματα στις εργασίες της Συνόδου. Αλλά, τελικά, οι εκλογές είναι εκείνες που θα σηματοδοτήσουν ξεκάθαρα τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, που ξεκινούν αύριο, υπό την προεδρία του Πατριάρχου Θεοδώρου.

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης