Στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, 25 βουλευτές από 12 χώρες για τις εργασίες της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

Στο συμβολικό για την ελληνική ομογένεια χώρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, πραγματοποιήθηκαν στις 16 Νοεμβρίου οι εργασίες της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, παρουσία είκοσι πέντε βουλευτών από δώδεκα χώρες.

 

 

Ξεκινώντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο Γραμματέας της όλης αυτής κοινοβουλευτικής οργάνωσης, Έλληνας βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης καλωσόρισε τους βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τη Γεωργία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, την Αρμενία και την Γεωργία, τονίζοντας τη σημασία της επιλογής της Αιγύπτου ως τόπου της συνάντησης όλων των αντιπροσωπειών, για να δείξουν όλοι οι συμμετέχοντες το πόσο κοντά βρίσκονται τα κατά τόπους Κοινοβούλια, στο πλευρό της Αιγύπτου και στην ακαταπόνητη προσπάθειά της για να διατηρήσει την αρμονική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων.

 

 

Την προηγουμένη, όλοι οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας έγιναν θερμά δεκτοί από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την πρόταση του Γραμματέα του διακοινοβουλευτικού φορέα να επιδοτήσει την κατασκευή ενός θαλάμου του νοσοκομείου που πρόσφατα εγκαινίασε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στη Σιέρα Λεόνε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το έργο του, ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη Θεόδωρο, τόσο ο κ. Μιχαηλίδης όσο και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Σεργκέι Γαβρήλωφ.

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Γαβρήλωφ εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια όλων των συμμετεχόντων βουλευτών για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την Κοπτική Εκκλησία, κοντά στην πόλη της Μίνια, αφήνοντας επτά νεκρούς.

 

 

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετείχαν εκτός από τον Γραμματέα κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, οι βουλευτές Αθανάσιος Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ιωάννης Σαρακιώτης.

 

 

Από την Κυπριακή Βουλή, συμμετείχαν οι βουλευτές Άγγελος Βότσης, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευανθία Σάββα και Ηλίας Μυριάνθους.

 

 

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΔΣΟ εκπροσώπησε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ενώ συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

 

 

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργος Δασκαλόπουλος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων πρεσβειών από τις χώρες που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΔΣΟ.

 

 

 

 

 

Κυριάρχησε το ουκρανικό ζήτημα

 

 

 

 

Το ουκρανικό ζήτημα ήταν, όπως αναμενόιταν από τα θέματα που κυριάρχησαν των εργασιών της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

 

 

Οι γνώμες ουσιαστικά τάχθηκαν υπέρ της πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου είτε όχι.

 

 

Εκφράζοντας πάντως μία κοινή τοποθέτηση, Γενικός Γραμματέας της όλης πολιτικής οργάνωσης που συνδέει τον Κοινοβουλευτισμό με την ορθοδοξία, βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες «να μη μείνουμε στο πρόβλημα, αλλά να συμβάλλουμε σε μία πιθανή εξομάλυνσή του».

 

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι 25 βουλευτές έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Ταουάντρος Β΄.

 

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΪΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΥΛΑΞΕ ΣΤΟΥΣ 25 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄.

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One response to “Στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, 25 βουλευτές από 12 χώρες για τις εργασίες της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ)”

  1. Μαρία Αδαμαντίδου says:

    Πολύ ευχάριστο το ότι το ιστορικό Ελληνικό Κέντρο Καΐρου ζωντανεύει με τόσο αξιόλογες εκδηλώσεις. Συγχαρητήρια στους οργανωτές!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης