Μήνυμα συναδέλφωσης, για πολιτισμό και ειρήνη, έδωσαν από την Ακρόπολη, οι Υπουργοί Διασποράς Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου


 

 

 

 

 

 

ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

 

 

 

 

Μήνυμα προς όλους τους Αποδήμους των κρατών τους για το τι μπορεί να φέρει στην πράξη η συνεργασία μεταξύ των χωρών σε ζωτικούς τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός αλλά και οι Απόδημοι, μέσα και από το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή», έδωσαν σήμερα, ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη ο αρμόδιος για τους Αποδήμους Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουΐκ, από κοινού με την Αιγυπτία Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ και τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους κ. Φώτη Φωτίου.

 

 

 

Μάλιστα, το σφίγξιμο των χεριών των τριών Υπουργών κάτω από τον ήλιο της Αθήνας ήταν μάλιστα και ένα ακόμη μήνυμα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, μέσα και από τις δράσεις των Αποδήμων, με αναφορές που έχουν συμπεριληφθεί και στα συμπεράσματα των τριμερών συνόδων κορυφής των Αρχηγών κρατών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.

 

 

 

Σε αυτήν ακριβώς τη συνύπαρξη των τριών ηγετών, στις 30 Απριλίου 1 Μαΐου αναφέρθηκε με ικανοποίηση η Αιγυπτία Υπουργός κα Μάκραμ, στις δηλώσεις που έκανε μπροστά από τον Παρθενώνα, παρουσία των κ.κ. Τ. Κουΐκ και Φ. Φωτίου.

 

 

 

 

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΝΑΜΠΙΛΑ ΜΑΚΡΑΜ

 

 

 

 

«Έχω πραγματικά αγαπήσει την Αθήνα», δήλωσε η κα Μάκραμ, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία για το πώς οι τρεις χώρες προστατεύουν και διατηρούν τον πολιτισμό τους, γεγονός που αναδεικνύεται και μέσα από τις δράσεις για τους Απόδημους, «και όλα αυτά σε μία Αθήνα με μία μαγευτική ατμόσφαιρα», προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα για να φανούν τα αποτελέσματα του προγράμματος για τους Αιγυπτιώτες, το «ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή», υπό την αιγίδα μάλιστα των τριών Ηγετών των τριών κρατών όπως και άλλα προγράμματα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον…»

 

 

 

 

Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

κ. ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ

     

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Επίτροπος αρμόδιος για τους Αποδήμους κ. Φώτης Φωτίου δεν έκρυψε τη συγκίνηση που νιώθει, όπως είπε, κάθε φορά που βρίσκεται σε αυτό τον φάρο του πολιτισμού για όλη την ανθρωπότητα, όπως χαρακτήρισε την Ακρόπολη των Αθηνών.

 

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται σε αυτό το παγκόσμιο μνημείο, ιδιαίτερα μαζί με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου και των Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «είμαστε σε αυτόν εδώ τον χώρο για να επιβεβαιώσουμε ότι ενώνουμε δυνάμεις και σε θέματα διασποράς».

 

Και ο κ. Φωτίου προσέθεσε:

 

«Οι τρεις χώρες μας, Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος, αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προωθήσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, γιατί η Διασπορά μας αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά.»

 

Τέλος, ο κ. Φωτίου εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την ευόδωση των σκληρών προσπαθειών των τριών κρατών, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» στην Αλεξάνδρεια και όλη την Αίγυπτο (από τις 30 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου), παρουσία των τριών μας Προέδρων, γεγονός που στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε όλη την περιοχή. Και πολιτικά μηνύματα αλλά και ιστορικά, διότι η συνεργασία των τριών χωρών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδο για το καλό των λαών μας και της ειρήνης στην περιοχή».

 

 

 

 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΦΥΠΕΞ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ

 

 

 

 

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουΐκ εστίασε τις δηλώσεις του στο πώς «ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς και πόσω μάλλον όταν με επίκεντρο τη Μεσόγειο, ενώνει τους δύο πανάρχαιους πολιτισμούς, της Αιγύπτου και της Ελλάδας».

 

 

 

Ο κ. Τέρενς Κουϊκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτήν ακριβώς τη διπλωματία του πολιτισμού που έχει αναδείξει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, και μάλιστα με σημαντικές χώρες που συμμετέχουν στο φόρουμ όπως είναι η Κίνα, η Αίγυπτος, το Περού και το Μεξικό, γεγονός που έχει πολύ θετικά και αποδοτικά αποτελέσματα.

 

 

 

Ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε παράλληλα τη χαρά του που βρίσκεται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης με τους δύο ομολόγους του, με την Ελλάδα, το νησί της Αφροδίτης που είναι η Κύπρος και τη Χώρα του Νείλου, την Αίγυπτο…

 

 

 

Και ο κ. Κουΐκ εξέφρασε την ικανοποίησή του, που από την Αλεξάνδρεια, «από ένα άλλο εμβληματικό παγκόσμιο μνημείο, από την μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, θα δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα, παρουσία των Προέδρων των τριών χωρών».

 

 

 

Αμέσως μετά την επίσκεψη στο βράχο της Ακρόπολης, ακολουθεί η τριμερής Υπουργική συνάντηση για θέματα Διασποράς στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αθήνας, ενώ μετά και τις επίσημες δηλώσεις τους οι τρεις Υπουργοί θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να του παρουσιάσουν επίσημα το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ-Η επιστροφή», καθώς και όλα τα προγράμματα για τους Αποδήμους των τριών χωρών.       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης