Ιωάννης Σιόκας: Τον έχασε από Πρόεδρο η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας – Τον κέρδισε ως Οικονομικό Σύμβουλο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας


Τις υπηρεσίες του και τις πολύτιμες οικονομικές και επιχειρηματικές του γνώσεις αποφάσισε να προσφέρει – και μάλιστα ανιδιοτελώς – προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας.

 

Ο κ. Σιόκας, που χαρακτηρίζεται πάντοτε ως ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές του έργου του ιεραποστολικού Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, έγινε θερμά δεκτός από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ.κ. Θεόδωρο Β΄, επισφραγίζοντας τον επίσημο διορισμό ως Οικονομικού Συμβούλου, μίας θέσης ιδιαίτερα σημαντικής για την εκκλησία, που όμως απαιτεί ειδικές γνώσεις.

 

Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΚΑ, με δεδομένη την οικονομική αναγέννηση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας που επιχείρησε στα έξι χρόνια που ηγήθηκε της ελληνικής παροικίας, καλείται τώρα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον δισχιλιόχρονο θεσμό του δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας την οικονομική του κατάσταση, αξιοποιώντας την εκκλησιαστική περιουσία, με σκοπό την επέκταση του θεοπρόβλητου έργου της εκκλησίας.   

 

Με αφορμή το σπουδαίο αυτό γεγονός, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος τού επέδωσε την επιστολή με την οποία ανακοινώνεται ο τιμητικός διορισμός του στο πλευρό του Μακαριωτάτου, και η οποία έχει ως εξής:

 

 

 

 

siokas patr 04

 

 

 

 

 

 

«Αριθμ. Πρωτ. 53/2015

 

Αξιότιμε κε Ιωάννη Σιόκα, τέκνον της ημών Μετριότητος, χάρις και έλεος εφ” υμάς, παρά του Δωρεοδότου Κυρίου.

 

Διά του παρόντος Πατριαρχικού ημών Γράμματος, επιθυμούντες να εκφράσωμεν την ημετέραν εκτίμησιν προς υμάς, και υπ” όψιν έχοντες το ήθος και τον σεβασμόν υμών προς το καθ΄ημάς παλαίφατον Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, διορίζομεν υμάς Οικονομικόν Σύμβουλον του Πατριαρχείου και παραγγέλομεν πατρικώς όπως, εις συνεργασίαν μετά του ημετέρου Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, επιλαμβάνεσθε των οικονομικών θεμάτων καθώς και της αξιοποιήσεως της περιουσίας του Πατριαρχείου ημών.

 

Επί δε τούτοις, συγχαίροντες υμάς και ευχόμενοι πάσαν παρά Θεού ευλογίαν, δύναμιν και επιτυχίαν, διατελούμεν μετά πολλών πατρικών ευχών και Πατριαρχικών ευλογιών.

 

Διάπυρος προς Θεόν ευχέτης

 

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄

 

Εν τη Μεγάλει Πόλει της Αλεξανδρείας

Τη 1η Απριλίου του 2015″.

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Σιόκας ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τη μεγάλη τιμή και υποσχέθηκε να τιμήσει την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Μακαριώτατος στο πρόσωπό του.

 

 

 

siokas patr 02

 

 

 

 

 

 

One response to “Ιωάννης Σιόκας: Τον έχασε από Πρόεδρο η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας – Τον κέρδισε ως Οικονομικό Σύμβουλο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας”

  1. Συγχαρητήρια Γιάννη μου, το αξίζεις και σε χρειάζεται το Πατριαρχείο μας για ένα καλύτερο αύριο.
    Καλή δύναμη με υγεία και ζήλο μεγαλουργίας.

    Φιλικότατα
    Μιχάλης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης