Η Φωτεινή Χαμαλίδου απέσπασε το διεθνές βραβείο Αριστείας στο Orthodox Arts Festival του Ηνωμένου Βασιλείου


Η Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην Φωτεινή Χαμαλίδου, για την κατηγορία Fine Art, μέσα από την ψηφοφορία του κοινού.

 

Τα Βραβεία Αριστείας, του διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξων Τεχνών, μια διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στους Ορθόδοξους Καλλιτέχνες σε όλον τον κόσμο, απονέμονται στους καλλιτέχνες, οι οποίοι σύμφωνα με την ψήφο του κοινού έχουν επιδείξει εξαιρετική ικανότητα αλλά και ευσέβεια.

 

IMΤα έργα της Φωτεινής Χαμαλίδου, όπως δηλώνει η ίδια, αποτελούνται από φυσικά και οργανικά Food Waste υλικά. Η ιδέα ξεκίνησε το 2016, όταν μετά από ένα σύντομο διάλλειμα της επαγγελματικής δραστηριότητα της, κατά το οποίο σπούδασε Γαστρονομία, άρχισε να παρατηρεί την ποσότητα σπατάλης τροφίμων στις επαγγελματικές κουζίνες. Αναζητώντας τρόπους για μια προσωπική αλλαγή και την υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής, σε συνδυασμό με την ανησυχία της για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής και του τρόπου ζωής στα οικοσυστήματα και στον ίδιο τον άνθρωπο, εξέλιξε την ιδέα, μέσα στα πλαίσια ενός πρωτοποριακού είδους τέχνης, την ‘’Βιώσιμη Τέχνη Σπατάλης Τροφίμων’’. Ως Βιώσιμος Εικαστικός Καλλιτέχνης, η Φωτεινή Χαμαλίδου, παραδίδει ένα μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση στα ζητήματα της βιωσιμότητας και στον σεβασμό της βιοποικιλότητας των  οικοσυστημάτων.

 

 

 

 

Βραβείο Αριστείας στην κατηγορία Fine Art:

 

https://www.orthodoxartsfestival.org/fine-art-collection/fotini-chamalidou

 

Σαν Social Artist Educator συνεργάζεται με οργανισμούς, δήμους, σχολεία, μουσεία, ΜΚΟ και με άλλους φορείς, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας Eco Projects και Performance Art Βιωσιμότητας & Δημιουργικότητας, αναδεικνύοντας την Αειφορία και την Κοινωνική Συνοχή. Τα Βιώσιμα Projects της Φωτεινής, τα οποία επιλέχτηκαν σαν κεντρική δράση της φετινής εκστρατείας της ActionAid, για την τροφή & την κλιματική αλλαγή, συμβάλλανε με μεγάλη επιτυχία στην ευαισθητοποίηση χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα Projects Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης στα ζητήματα της Βιωσιμότητας, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Φωτεινή, επικεντρώνονται στην εμψύχωση και ενδυνάμωση για την ανάπτυξη Κουλτούρας Βιωσιμότητας με σκοπό την προστασία των οικοσυστημάτων, την ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών μιας περιοχής και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και απευθύνονται στο προσωπικό επιχειρήσεων & οργανισμών, σε προσωπικό επιχειρήσεων εστίασης και ξενοδοχείων, σε ομάδες παιδιών και εφήβων, σε ενήλικες αλλά και σε ομάδες τρίτης ηλικίας.

 

Για την συμμετοχή σας στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και στην Performance Art Βιωσιμότητας & Δημιουργικότητας, μπορείτε να ενημερωθείτε από τα Workshop του Φεστιβάλ Ορθόδοξων Τεχνών:

https://www.orthodoxartsfestival.org/post/sustainability-creativity-workshop-sustainable-food-waste-artwork

 

Ως εκπαιδεύτρια, με επιστημονική κατάρτιση στην Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία (Soft & Life Skills), σε Επιχειρήσεις, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Ομοσπονδίες, Ενώσεις και σε άλλους φορείς Τυπικής, μη Τυπικής και Άτυπης Εκπαίδευσης. Η Ανάπτυξη Επικοινωνίας, Δημιουργικότητας, Ομαδικότητας αλλά και η Διαχείριση Αλλαγών αποτελούν τα δυνατά της σημεία. Παράλληλα υλοποιεί Projects Προσωπικής Ανάπτυξης,  ενδυναμώνοντας ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους, να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό τρόπο έκφρασης.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί τα παρακάτω δια ζώσης και online Projects: 

 

 

Πληροφορίες και επικοινωνία στα παρακάτω social media.

 

 

Φωτεινή Χαμαλίδου

Sustainable Visual Artist | Social Artist Educator | Coach/Mentor | Cook

Tel. +306977094188 | Email: [email protected] | Skype: fotini.hamalidou

 

Fotini Chamalidou ™© Sustainable Food Waste Artwork

https://www.facebook.com/FotiniChamalidouSustainableFoodWasteArtwork

 

Fotini Chamalidou ™© Sustainable Coaching/Mentoring Art Cooking Projects

https://www.facebook.com/FotiniChamalidouSustainableCoaching

 

Instagram: https://www.instagram.com/fotini.chamalidou/

 

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/fotini-chamalidou-47254640/

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης