Παιδιά από το πυρόπληκτο Λύρειο Ίδρυμα του Ν. Βουτζά θα προσκαλέσει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, στις 28 Οκτωβρίου


 

 

 

 

Μία ιδιαίτερα συμβολική πρόσκληση σε παιδιά που αξίζει να γνωρίσουν τον «άλλο» Ελληνισμό, τον Απόδημο Ελληνισμό, και μάλιστα αυτόν της Αιγύπτου, θα απευθύνει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας σε παιδιά του Λυρείου Ιδρύματος του Νέου Βουτζά, που έζησαν τις δύσκολες και τρομακτικές στιγμές από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική.

 

 

«Έχουμε καθήκον να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά, και για όλους εμάς θα είναι μεγάλη χαρά να τα υποδεχτούμε εδώ την περίοδο των εθνικών εορτών της 28ης Οκτωβρίου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης.

 

 

«Και εκτός από χαρά, θα είναι και καθήκον να δείξουμε το πόσο ο Απόδημος και δη ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που κτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Γιάννης Σιόκας, του οποίου – να σημειωθεί – ήταν ιδέα να φιλοξενηθούν τα παιδιά αυτά στην Αλεξάνδρεια για όσο χρόνο χρειαστεί.

 

 

Βεβαίως, πολύς κόσμος και ακόμη περισσότεροι φορείς στάθηκαν στο πλευρό του Λυρείου Ιδρύματος και δεν απαιτήθηκε κάτι τέτοιο, αλλά τις προηγούμενες ημέρες, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κασιμάτης ενημέρωσε σχετικά τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ελληνισμού αλλά και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, οι οποίοι και στηρίζουν τη νέα αυτή σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

 

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης των παιδιών του Λυρείου Ιδρύματος στην Αλεξάνδρεια θα καθοριστεί με τη συνεργασία των αρμοδίων ελληνικών αρχών, της Κοινότητας και του Ιδρύματος τις επόμενες εβδομάδες.   

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης