Παρουσία Πρέσβεων και εκατοντάδων πιστών, ο Πατριάρχης Θεόδωρος προέστη της πανηγύρεως του Αγ. Γεωργίου παλαιού Καΐρου (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο μοναδικό μοναστικό Ελληνορθόδοξο και πανορθόδοξο προσκύνημα στην Αίγυπτο, στην επονομαζόμενη «Δεύτερη Ροτόντα της Ανατολής», την ομώνυμη Θεοβάδιστη Πατριαρχική Μονή του Παλαιού Καΐρου.

 

 

 

Την Τετάρτη 25η Απριλίου, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συναντήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, με τον Εξοχ. κ.Yevgeny Kuyvashev, Κυβερνήτη της περιοχής Sverdlovsk της Αικατερινούπολης (Yekaterinburg), παρουσία του Πρέσβεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αίγυπτο κ. Serge V. Kirpichenko, με τους οποίους συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

 

 

Αμέσως μετά, υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Tσαλίκης κ.Γρηγόριο (του Πατριαρχείου της Γεωργίας), μαζί με συνοδεία Μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίας Νίννας, υπό την Καθηγουμένη αυτής, οι οποίοι πραγματοποιούν, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχου πάσης Γεωργίας κ.κ.Ηλία Β΄,  προσκυνηματική περιήγηση στους θεοβάδιστους τόπους της Αιγύπτου.

 

 

 

Ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β΄, ανταποκρινόμενος σε παράκληση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, παραχώρησε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου δύο Μοναχές, προκειμένου να βοηθήσουν το έργο της, στη διακονία των ευλαβών προσκυνητών που συρρέουν καθημερινά. 

 

 

 

Την Πέμπτη το απόγευμα, 26η Απριλίου, ετελέσθη Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β΄.

 

 

 

Παρευρέθησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, εκπρόσωποι της Ελληνικής και Αραβόφωνης Κοινότητας και το Ελληνικό Προσκοπικό Σώμα.

 

 

 

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον Άγιο, λέγοντας πως ο Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος είναι σεβαστός και αγαπητός σε ολόκληρο τον χριστιανικό, αλλά και τον μουσουλμανικό κόσμο, γι’ αυτό και στο Προσκύνημά του στο Κάιρο, συρρέουν εκατοντάδες πιστοί και των δύο θρησκειών, προκειμένου να καταθέσουν τον σεβασμό τους προς τον Άγιο. Εξέφρασε δε, για μια ακόμη φορά, την ευγνωμοσύνη του προς το ζεύγος Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου, για την καθοριστική συνεισφορά τους στην αναστήλωση και ανακαίνιση της Μονής.

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης προέστη της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πηλουσίου κ. Νήφων και τους Θεοφιλ. Επισκόπους Τσαλίκης κ. Γρηγόριο (του Πατριαρχείου της Γεωργίας) καί Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο ο οποίος είναι και ο Καθηγούμενος της πολυαιώνιας Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

 

 

 

Στη λατρευτική σύναξη παρέστησαν επίσης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, εκπρόσωποι της Ελληνικής και Αραβοφώνου Κοινότητας στο Κάϊρο, καθώς και το Αραβόφωνο Προσκοπικό Σώμα.

 

 

 

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου πέριξ του Ιερού Ναού, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

 

 

 

Κατόπιν, παρετέθη το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα, στην Αίθουσα του Θρόνου, κατά την διάρκεια του οποίου προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ.Δαμιανός, προκειμένου να υποβάλει προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, τις εόρτιες ευχές του.

 

 

 

Πηγή: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης