Πανηγυρική Συνοδική Λειτουργία στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, για τα δέκα χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄


Με λαμπρότητα εόρτασε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στις 25 Νοεμβρίου, τα δέκα χρόνια από την ανάρρηση του Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄, του από Ζιμπάμπουε, στον ιεραποστολικό θρόνο του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου, με την πολυαρχιερατική και Συνοδική Θεία Λειτουργία που ετελέσθη, κατά την ημέρα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, στην Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκεί όπου φυλάσσεται και η μαρμάρινη στήλη όπου μαρτύρησε και αποκεφαλίστηκε η Αλεξανδρινή Αγία.

 

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χρίστος Καποδίστριας, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Πλοίαρχος (ΠΝ) Ιωάννης Διαμαντάκης, η διακεκριμένη δημοσιογράφος κα Άννα Παναγιωταρέα, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατο κα Άρτεμις Γεροντάκη, ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Προλεμαίος Α΄» Δρ Λιλίκα Θλιβίτου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρων Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου και άλλοι επίσημοι.

 

Να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, περικοσμώντας την με το οφίκκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προς αναγνώριση της διαχρονικής της προσφοράς στην ανάδειξη των τιμαλφών του ελληνικού πολιτισμού όπου γης.

 

Παράλληλα, περιεκόσμησε την κα Παναγιωταρέα  διά του Χρυσού Λέοντος του Τάγματος του Λέοντος Αλεξανδρείας για την έμπρακτη συναντίληψή της προς το έργο του Θρόνου του Αγίου Μάρκου.

 

Επακολούθησε εόρτια σύναξη στην Αίθουσα του Θρόνου της Πατριαρχικής Μονής, όπου ο Μακαριώτατος εδέχθη τις ευχές του ποιμνίου Του, ενώ εόρτιο γεύμα παρετέθη στο Εντευκτήριο της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, κατά την διάρκεια του οποίου, παρουσιάστηκε εκ μέρους των Κληρικών της Πατριαρχικής Αυλής, ο επετειακός Τόμος επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαετίας από της εκλογής και ενθρονήσεως του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

 

Την Τετάρτη και Πέμπτη, 26η και 27η Νοεμβρίου ε.ε. αντιστοίχως, συνέρχεται η Αγία και Ιερά
Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπό την Προεδρία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’, ασχολουμένη με ποιμαντικά, διοικητικά και πάσης φύσεως τρέχοντα ζητήματα.

 

 

 

genethlia theodorou 2014 02

 

 

 

genethlia theodorou 2014 03

 

 

 

genethlia theodorou 2014 04

 

 

 

genethlia theodorou 2014 05

 

 

 

 

genethlia theodorou 2014 06

 

 

 

 

genethlia theodorou 2014 07

 

 

 

genethlia theodorou 2014 07

 

 

 

genethlia theodorou 2014 08

 

 

 

 

genethlia theodorou 2014 09

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης