ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εγκρίθηκε η παράταση απόσπασης για πέντε εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες Καΐρου και Αλεξάνδρειας


 

 

 

 

Την πολύ σημαντική απόφαση της παράτασης απόσπασης πέντε εκπαιδευτικών υπέγραψε χθες, 31 Οκτωβρίου 2017, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γιαβρόγλου, προκαλώντας την ικανοποίηση στους σχολικούς φορείς της παροικίας στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.

 

 

 

Πρόκειται για μία απόφαση που επιλύει αρκετά από τα προβλήματα που υπήρχαν περισσότερο στα σχολεία της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και λιγότερο στην Αλεξάνδρεια (ΣΣ. καθώς τα κενά σε Τοσιτσαία και Αβερώφειο ήταν ήδη περιορισμένα).

 

 

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη χθεσινή αυτή απόφαση, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου συνεχίζει πλέον την εδώ και μία δεκαετία περίπου πολύτιμη υπηρεσία του ο Διευθυντής του φορέα κ. Χρίστος Παπαδόπουλος.

 

 

 

 

Στην Αμπέτειο Σχολή, συνεχίζει τις υπηρεσίες της η πολύ αξιόλογη φιλόλογος κα Βασιλική Πετροπούλου, που διετέλεσε μέχρι την περασμένη σχολική χρονιά Αναπληρώτρια Δ/ντρια του ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της καϊρινής πρωτεύουσας.

 

 

 

 

Στην Αχιλλοπούλειο Σχολή, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της η Αιγυπτιώτισσα και πολύ αγαπητή στην παροικία εκπαιδευτικός κα Αγγελική Σκούμπη, καθώς και η εξίσου αγαπητή συνάδελφός της κα Άννα Αρακαδάκη.

 

 

 

 

Τέλος, στο Αβερώφειο Γυμνάσιο  Λύκειο της Αλεξάνδρειας συνεχίζει η φιλόλογος κα Πασχαλίνα Θεοχαράκη.

 

 

 

 

Το γεγονός της παράτασης απόσπασης των πέντε εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας προκάλεσε όπως είναι φυσικό ανακούφιση κατά ένα μεγάλο μέρος στην ελληνική παροικία.

 

 

 

 

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις που τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν εγκρίθηκαν οι παρατάσεις απόσπασης, ενώ αρκετά είναι τα κενά που απομένουν πλέον μόνον στην Αμπέτειο Σχολή.

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν προχωρήσει η παράταση απόσπασης και για τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς που το έχουν ζητήσει, τότε – σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας αναμένεται να προβεί σε νέα συμπληρωματική προκήρυξη που να προσκαλέσει εκ νέου εκπαιδευτικούς που να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να έρθουν να υπηρετήσουν στο Κάιρο, στις ειδικότητες που υπάρχουν ανάγκη, καθώς κρίνεται αναγκαία η απόσπαση επίσης τουλάχιστον ενός φιλολόγου, ενός μαθηματικού, ενός θεολόγου και ενός καθηγητή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα αυτή διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έναν με δύο μήνες.      

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης